Tiszaújvárosi bajnoki bronz a keszthelyi viadalról

Akt.:
Hankó Dávid
Hankó Dávid
Keszthely, Tiszaújváros – A tiszaújvárosi Hankó Dávid középtávon, Keszthelyen 3. lett.

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub sportolói múlt hétvégén az 575 Keszthely Triatlon elnevezésű kétnapos nemzetközi viadalon gyarapították tovább eredménysorukat.

Világsztár is

Hankó Dávid középtávon magyar bajnoki bronzérmet nyert, Molnár Sára pedig elsőként érkezett célba a sprint távon. Az 1900 méter úszásból, 90 km kerékpározásból és 21 km futásból álló szombati középtávú futam mezőnyében Andreas Raelert személyében világsztárt is üdvözölhettek a jelenlevők.

A németek kiválósága, aki az athéni olimpián 6. volt, majd a középtávú világbajnokságon és a hosszú távú vb-n is ezüstérmeket érdemelt ki, valamint nyert ironman Európa-bajnokságot is, igazolta klasszisát és magabiztosan nyerte meg a versenyt.

Hankó Dávid, a tiszaújvárosiak többszörös középtávú magyar bajnoka abszolútban az előkelő 7. pozíciót harcolta ki, ami a magyar bajnoki értékelésben ezúttal a harmadik helyet jelentette számára. A vasárnapi sprint távú (750 méter úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás) futam női abszolút értékelésében Molnár Sára szerezte meg az elsőséget, míg férfi abszolútban Balogh Bence hatodik lett. A szenior 2-es korcsoportban érdekelt Fróna Judit és Bán Csaba egyaránt ötödikként zárt, csakúgy, mint a szenior 3-as korcsoportban érdekelt Vígh Sándor László.

– ÉM-SZIS –