TRIATLON – 230 millió forint kormánytámogatást kap a szövetség

Megkapja a 2010-es triatlon világbajnokság megrendezésére kért támogatást a Magyar Triatlon Szövetség. Az állam összesen 230 millió forinttal támogatja a szövetséget, amely 2009-re 30, 2010-re pedig 200 millió forintot kért a jövő évi budapesti világbajnokság sikeres lebonyolításához – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Varga Zoltán, sportért is felelős önkormányzati miniszter.

A miniszter szerdán kapott felhatalmazást Bajnai Gordon kormányfőtől, hogy támogassa az esemény sikeres megrendezését. Akkor még nem lehetett tudni, hogy mekkora összegről van szó, pénteken derült ki, hogy összesen 230 millió forintot kért a szövetség az államtól.

A szövetség 2008-ban adott be egy kérelmet, az 380 millió forintról szólt. Az akkori kormány azonban elutasította a kérelmet, viszont több tíz millió forintot biztosított a szövetségnek a különböző jogdíjakra és logisztikai beruházásokra. Varga Zoltán a jövő héten ül le az utolsó egyeztetésekre a szövetség vezetőivel és napokon belül aláírják a szerződést.

A jövő évi triatlon világbajnokságot egyébként Budapesten, a Kopaszi-gáton rendezik meg.