Trianonra emlékeztek Miskolcon

Trianonra emlékeztek Miskolcon
Miskolc – Közösen emlékezett meg a JOBBIK, a Magyar Gárda, a Nemzeti Őrsereg, a Magyarok Világszövetsége és a Szent Korona Társaság képviselői a trianoni békediktátum 88. évfordulójáról a Szent István téren, Miskolcon csütörtök délután.  

Az előzetes hírek arról szóltak, hogy az Erzsébet téren lesz megtartva a megemlékezés, de végül a Szent István tér lett a helyszín. A könyvhét helyszínére érve már javában gyülekeztek a gárdisták, akiket a szervezők irányítottak át az államalapító királyunkról elnevezett térre. Amikor odaértünk, már gyülekeztek az emberek, itt-ott a kezekben Árpád-sávos zászlók lobogtak, egyenruhások álltak kettes sorban a szobor előtt, a hangulat inkább egy majálisra emlékeztetett, mint egy gyásznapi megemlékezésre.

A hosszúra nyúló megemlékezésen váltakozva hangzottak el szónoklatok és versek. A beszédek zömében a történelmi igazságtalanság témakörét járták körül és szinte kivétel nélkül az aktuálpolitikában értek véget. Bírálták a jelenlegi liberális oktatási rendszert, Miklós Árpád, a MIÉP megyei vezetője egyenesen az elmúlt évek oktatáspolitikáját hibáztatta a Kaposváron diáktársai által meggyilkolt diák haláláért.

A nemzethalál víziója is felbukkant a beszédekben, “meg kell kongatni a vészharangot, már amit a színesfémgyűjtők még meghagytak” –hangzott el az ironikus mondat a Szent István téren a két-háromszáz résztvevő felé.
Egyed Zsolt Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gárdakapitány szintén az oktatást bírálta, szerinte a rossz tanulókat külön iskolákban kellene tanítani, mert lehúzzák a jobb képességű diákokat.

A cigányság problémájának a témája is többször elhangzott a szónokok szájából, a megemlékezés végén Miklós Árpád kijelentette, hogy “csak úgy lehet a cigánybűnözést megakadályozni, ha küzdenek a cigányság felemelkedéséért. Aki nem látja be az vagy buta, vagy kárt akar okozni.”

Kapcsolódó cikkek: