Tréning végén tanúsítvány

A legaktívabb résztvevők vizsgán adtak számot tudásukból és tanúsítványt vehettek át pénteken a „Hálózatépítés innovatív vállalkozások között” tréning zárásaként.

A magyar és az Ukrajnából érkezett kistérségi menedzserek, vállalkozók a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési Tanács és a Kárpátaljai Határmenti Önkormányzatok Társulása közös programján vettek részt, hogy felkészüljenek az uniós pályázatokra.

Ötleteink voltak, ezek megvalósításához kerestünk és találtunk partnereket – összegezte a tréning eredményeit a maga szemszögéből Sztojanovich Dusán, aki egy beregszászi építőipari beruházó cég képviseletében töltötte el az elmúlt három napot a Megyei Fejlesztési Ügynökség Kht. Képzési Központjában. Hasznosnak tartotta, hogy mélyebb betekintést nyertek az EU pályázati és jogrendszerébe, mert ezekből ukrán oldalon hiányosak az információk, s emiatt annyi a sikertelen programkísérlet a túloldalon. Most viszont többen is új lendülettel fognak hozzá, hogy az ötletekből pályázati projekteket gyúrjanak.

– Nyéki Zsolt –