Helyi közélet

2015.09.18. 15:30

Zacskós ivóvíz és lajtos kocsik a Bosch-ban

Miskolc - Felfüggesztették a vezetékes ivóvízellátást a Bosch két miskolci gyárában, értesítették portálunkat az olvasók.

Miskolc - Felfüggesztették a vezetékes ivóvízellátást a Bosch két miskolci gyárában, értesítették portálunkat az olvasók.

Az üzemorvos javaslatára szeptember 17-én felfüggesztették a vezetékes ivóvízellátást a Bosch két miskolci gyárában, ugyanis egy átépített épületrész átadása előtt, a vízrendszer egészségügyi ellenőrzése során a gyorsteszt a vezetékes vízben néhány minta baktériumot mutatott ki - erősítette meg az MTI értesülését közleményében csütörtökön a Bosch csoport kommunikációs igazgatója. A tájékoztatás szerint, miután az üzemorvos javaslatára a vezetékes ivóvízellátást felfüggesztették, a gyárakban dolgozók számára palackozott vizet biztosítanak, az ételkészítéshez szükséges vizet lajtos kocsikkal szállítják.

Belső hálózati

Az Észak-Magyarország megkeresésére reagálva a Kormányhivataltól azt a tájékoztatást kapta lapunk: a belső hálózati ivóvíz minőség vonatkozásában a népegészségügyi hatóság felügyeleti hatáskörrel nem rendelkezik, a belső hálózati vízminőségi problémák esetén a népegészségügyi hatóság felé a tulajdonosnak, üzemeltetőnek nincs bejelentési kötelezettsége. Kiegészítő információként jelezték: a MIVÍZ Kft. szeptember 17-én, mintát vett a Bosch miskolci telephelyének több belső hálózati pontján, továbbá a betápláláshoz legközelebbi pontokon. Az eredmény kémiai és biológiai paraméterek vonatkozásában mindenhol megfelelő.

Hatósági kontroll

Mindettől függetlenül a lakosság megnyugtatására érdekében másnap 18-án az egészségügyi hatóság kontroll vízmintavételt végzett. Ennek eredménye - a tenyésztési időt követően - leghamarabb hétfőre várható.

ÉM-SzK


Miskolc, 2015. szeptember 17., csütörtök (MTI) - Az üzemorvos javaslatára felfüggesztették a vezetékes ivóvízellátást a Bosch két miskolci gyárában, ugyanis egy átépített épületrész átadása előtt, a vízrendszer egészségügyi ellenőrzése során a gyorsteszt a vezetékes vízben baktériumot mutatott ki - erősítette meg az MTI értesülését közleményében csütörtökön a Bosch csoport kommunikációs igazgatója. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában