Trágyafogó nélkül nem mehetnek be a bricskák az ír nemzeti parkba

Kitiltották a lovas kocsikat Írországban a Killarney nemzeti parkból. Az üzemeltető azt nehezményezi, hogy a festői szépségű helyre behajtó bricskák után túl sok lótrágya marad a parkban. Ez közegéségügyileg is aggályos, ráadásul a látogatók is sűrűn panaszkodtak miatta. A vita egyébként évek óta tart. A park azt szerette volna korábban is elérni, hogy a kocsisok szereljenek trágyafogót a lovak hátsójához, hogy ne hagyják szanaszét az ürüléket. A bicskások azonban eddig ellenálltak. Azt mondták: labilissá tenné a fogatot, ha fölszerelnék rá a trágyafogót.

A park ezt most megelégelte, és kitiltotta a lovas kocsikat. Illetve ezután csak olyan bricska hajthat be, amelyre fölszerelték az ominózus szerkezetet. A park üzemeltetője szerint ilyet használnak a fogatokhoz mindenhol, Bécstől egészen Vancouverig.

A Killarney parknál több mint 60 hagyományos ír fogat fuvarozta eddig a turistákat. A természetvédelmi területen mintegy 15 kilométer hosszú gyalog- és kocsiút van. A kényelmesebb látogatók bicskával tehették meg az utat, de sokan gyalogolták végig a távot.Sporthírek