Tragikus szombati baleset

Halálos éjszakai borulás Debrecenben
Halálos éjszakai borulás Debrecenben
Debrecen – A még gyerek sofőrre rázuhant a kocsi; a mentősök már nem segíthettek rajta – elhunyt. A HAON a helyszínen úgy értesült, hogy a fiú, aki jogosítvánnyal sem rendelkezett, túl gyorsan hajtott.

Tizenöt-tizenhat éves debreceni iskolások sérültek meg szombatról vasárnapra virradóan, percekkel éjfél után, amikor a kisodródott, felborult, és hirdetőoszlopnak csapódott egy gépkocsi Debrecenben.

 – Az Opel Vectrát vezető 15 éves fiú az Attila tér irányába tartott a Wesselényi úton a belső sávban, amikor az Irinyi utcai kereszteződéshez érve a jármű még pontosan nem tisztázott okból kisodródott a kissé jobbra ívelő kanyarulatban – tájékoztatott Szabó Sándor alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság bevetésirányítási központjának ügyeletvezetője.

Mint mondta, a jármű megpördült, majd egy hirdetőoszlopnak csapódott. Az ütközés következtében a sofőr kirepült, majd az autó pillanatokkal később ráesett. A fiú olyan súlyos megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

Utasai, egy-egy 15 éves lány és fiú, valamint egy náluk egy évvel idősebb fiatalember könnyebben megsérült. A baleset körülményeit a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja.

A rendőrség azt is vizsgálja, hogyan került az autó a fiatalokhoz. A Napló a helyszínen úgy értesült, hogy a fiú, aki jogosítvánnyal sem rendelkezett, túl gyorsan hajtott, ezért veszítette el az irányítást a kocsi felett.