Tragikus hirtelenséggel hunyt el

Éles Dániel
Éles Dániel
Rohod – Keringés-összeomlás és tüdőembólia okozta a rohodi polgármester halálát! A helyszínre érkező orvos már tehetetlen volt, mindössze a halál tényét tudta megállapítani.  video

3. rész Gyászba borult a falu

Rohod község településvezető nélkül, három kisgyermek apa nélkül maradt hirtelen.

A temetőben több ezer virágszál, a polgármesteri hivatal épületén magányosan lobogó fekete zászló hirdeti Rohod polgármesterének távozását. A község egyházi elöljárói, képviselő-testülete és lakossága szombaton köszönt el a tragikus hirtelenséggel elhunyt Éles Dánieltől.

Mint megírtuk: a település első embere szerdán hajnalban lett rosszul, s a baktai ügyeletre tartva, útközben, kedvese mellett érte a halál. Az ötven esztendős családapa gyászoló özvegye mellett három kisgyermeket hagyott hátra: a 13 éves Dani, a 10 esztendős Martin és a 7 éves Ivett már hiába várja haza édesapját. A rohodi temető ravatalozójából százak kísérték el utolsó útjára Éles Dánielt, a falu és a képviselő-testület egy emberként segíti a gyászoló családot.

 

2. rész Tímea értetlenül áll a történtek előtt

– Úgy jött ez a tragédia, mint derült égből a villámcsapás! Többször volt már hasonló köhögési rohama, egy injekció mindig segített. Dani maga nyitotta ki induláskor a kaput és a garázsajtót, nem volt vészhelyzet. Múlt héten egészségügyi állapotfelmérésen esett át, minden eredménye jó volt… – csuklott el az asszony hangja.

 

Éles Dániel (1957-2007)
Születési adatok: 1957. október 6., Rohod
Tanulmányok:
1976. Érettségi – Vásárhelyi Pál Építõipari és Vízügyi Szakközépiskola (mélyépítõ szak);
1980. Diploma – Bessenyei György Tanárképzõ Fõiskola (általános tanítóképzõ szak);
Karrier:
1989-ig szülõfalujában tanított, hat éven át volt igazgató-helyettes az oktatási intézményben;
1989-ben a Vajai Tanács intézményirányító csoportvezetõjének kérték fel;
1990-tõl Rohod község polgármestere
Család:
1994. Házasságkötés Gyõrfi Tímeával
Gyermekek: Dániel (1994), Martin (1997), Ivett Imola (2000)

 

A helyszínre érkező orvos már tehetetlen volt, mindössze a halál tényét tudta megállapítani. A boncolási jegyzőkönyből kiderült: keringési zavar és tüdőembólia vezetett a tragédiához. A tizenhárom éves Dani, a tíz esztendős Martin és a hét éves Ivett már hiába várja haza szeretett édesapját, Éles Dániel kedd este utoljára kívánt nekik jó éjszakát.

Rohod község első embere 1990-ben, az első szabad választásokon szülőfaluja lakóinak felkérésre indult a polgármesteri tisztért, s öt cikluson át szavaztak neki bizalmat földijei. Az 50 esztendős korában elhunyt Éles Dánieltől ma 14 órától búcsúznak el szerettei, barátai és munkatársai református szertartás szerint, a rohodi temető ravatalozójában.

 

1.rész Tragikus hirtelenséggel, szerdán hajnalban elhunyt Éles Dániel, Rohod község polgármestere. Czakó Sándor jegyzőtől megtudtuk: a hivatali teendőket jelenleg Groholy Pál korelnök látja el – adta hírül a tegnapi Kelet-Magyartország. Számtalan szatmári térségben élő olvasónk ragadott telefonkagylót, s hívta szerkesztőségünket azt tudakolván: mi történt pontosan a sokak által ismert, s kedvelt településvezetővel. A KM utánajárt a tényeknek, kédéseinkre a gyászoló özvegy, Élesné Győrfi Tímea válaszolt.

Megtudtuk: szerdán kora hajnalban szűnni nem akaró köhögési roham tört rá a település első emberére. Mivel nem először fordult elő ilyesmi, a családfő és neje úgy döntött, felkeresik a baktai ügyeletet. Hamarjában autóba ültek, s az orvos felé vetté az irányt. Útközben a volán mögött ülő az asszony néhány elcsukló köhintésre, s kapkodó levegővételekre lett figyelmes, majd férje kedvese vállára hajtotta a fejét, s nem tért magához többé.