Tragédia a Hernádnál, újraélesztés a szülésnél Boldogkőújfalun

Tragédia a Hernádnál, újraélesztés a szülésnél Boldogkőújfalun
Miskolc – Az elmúlt 24 órában több esethez is riasztották az országos Mentőszolgálat munkatársait Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Június 10-én 17 óra után érkezett a bejelentés, hogy Felsődobszán egy idős férfi beleesett a Hernádba. A helyszínen jelenlévők csónakról a partra vitték, ahol elkezdték az újraélesztését – a jelenlévők között orvos is volt. A mentők mentőautóval és helikopterrel érkeztek a helyszínre, de az újraélesztés sajnos sikertelen volt.

Verekedés karóval, fémrúddal

június 10-én 20.20-kor érkezett a következő bejelentés Szinről, ahol verekedés következtében kérték két férfi ellátását. Egyikőjüket, egy 20 év körüli férfit karóval ütöttek meg, a másikat, aki 40 és 50 év között van, őt fémrúddal verték fejen. Előbbi férfit könnyebb, az idősebbet súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Elszabadult szerelvény

Hétfőn 1.36-kor kaptak értesítést a mentők az elszabadult LÁEV szerelvényekről, melyek az MVK villamosával találkoztak. A mentőket azért értesítették, mert a villamos egyik utasa az ütközést követően rosszul lett. A kiérkező mentők végül nem kórházba, hanem hazaszállították a rémült utast.

kisvonat-szerelveny-utotte-ki-a-villamost04-st

Kettős tragédia az autópályán

Hétfőn 1 óra 30 körül az M3-as autópálya 126-os kilométerénél egy mikrobusz állt meg műszaki okok miatt. Utasai kiszálltak a járműből, akiket egy nagy sebességgel arra közlekedő teherautó halálra gázolt.

Újra kellett éleszteni a csecsemőt

Hétfőn négy óra után néhány perccel Boldogkőújfaluról kaptak bejelentést a mentők. A településre szüléshez kértek segítséget. A kiérkező esetkocsin dolgozó szakemberek megállapították, hogy szülés közben elakadt a baba. Ezt követően rohamkocsit riasztottak. Több mint egy órán át folyt ezután az ellátás és a világra segített kis gyermeket újra kellett éleszteni. Ellátást és újraélesztést követően a kismamát és a gyermeket kórházba szállították.

ÉM-TÁ