Trágárul szidalmazta az intézkedő rendőröket Ároktőn

Illusztráció
Illusztráció
Ároktő – Becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy ároktői férfival szemben a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség.

Ittasan közlekedett a kerékpárjával az 53 éves vádlott 2018. december 3-án este 10 óra körül Ároktő belterületén. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei a vádlott bizonytalan mozgását látva a szolgálati gépkocsival követni kezdték, majd fény és hangjelzést követően többször felszólították, hogy álljon meg, mivel intézkedni szeretnének vele szemben.

Nem állt meg

A vádlott mindezek ellenére nem állt meg, hanem hazafelé vette az irányt. A rendőrök végül a lakásának közvetlen közelében igazoltatták és felszólították, hogy fújja meg az alkoholszondát. A férfi erre nem volt hajlandó, ehelyett trágár, durva, rendőri mivoltukat lealacsonyító kifejezéseket használva szidalmazni kezdte a két járőrt és ezzel előállítása során, a szolgálati gépkocsiban sem hagyott fel.

A férfi beismerte tettét, melyet azzal indokolt, hogy gyűlöli a rendőröket, mert a vele haragos viszonyban lévő apósa is rendőrként dolgozott.

Az ügyészség a vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalával, közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak, így az ügyben egy hónapon belül ügydöntő határozat szü­lethet.

ÉM


A biciklis úgy gondolta, átfér még a vonat előtt...
Valószínűleg sosem fogjuk megérteni a gondolatmenetet olyan szituációknál, mikor valaki úgy sétál vagy gurul le a sínekre, hogy előtte nem néz szét. Az alábbi holland férfi is így tett, és gondolkodás nélkül elkezdett átgurulni a biciklijével a vasúti átkelőnél, mikor elment az egyik vonat. A pro...

Illusztráció
Kazincbarcika, Edelény - Rendőrökre támadó férfiakat ítélt börtönbüntetésre a Kazincbarcikai Járásbíróság - közölte a Miskolci Törvényszék szerdán az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az erőszakoskodók az elmúlt év májusában Edelényben, családi házuk udvarán támadtak rá a velük szemben inté...