Traffipaxok Borsodban: A fixek még nem ellenőriznek, ez fix

Akt.:
Traffipaxok Borsodban: A fixek még nem ellenőriznek, ez fix
Miskolc – Elterjedt: a napokban élesíti a rendőrség a fix telepítésű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontokat (KKEP).

A B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Irodájától megtudtuk: erről még nincs szó, ám a terveknek megfelelően haladnak a munkálatok. Ami bizonyos, hogy a 365 darab fix telepítésű KKEP helyszíneinek véglegesítését követően decemberre befejeződtek a kivitelezési munkálatok mind a 134 kijelölt útszakaszon. A jogszerű működtetés érdekében a rendőrség 2016 elejétől infokommunikációs vizsgálatnak veti alá ezen eszközöket. Ugyanakkor a változtatható helyű KKEP-k kiegészítő funkcióinak, illetve a fix telepítésű KKEP megfelelő adatrögzítésének, a továbbított információk időbeni és térbeni helyességének ellenőrzése várhatóan több hónapot is igénybe vesz majd.

A rendőrség azt követően kezdi meg a változtatható helyű eszközök kiegészítő funkcióinak és a fix telepítésű KKEP-k éles működtetését, hogy meggyőződött az eszközök és az adatbázisok rendszerszinten összehangolt működéséről. Mindezeken túl ügyintézők is ellenőrzik a dokumentált szabályszegési vélelmeket, hogy ne kapjanak kézhez a közlekedők téves információkon alapuló, ezáltal megalapozatlan határozatokat. A 160 darab változtatható helyű KKEP alapfunkciókkal történő üzemeltetését 2015. március 26-án kezdte meg a rendőrség, így jelenleg is csak a sebességmérés jár joghatással.

A rendőrség hangsúlyozta, hogy ezen időpontokról még a joghatással járó dokumentálások indulását két héttel megelőzően tájékoztatni fogja a közvéleményt. Ugyanakkor arra kérik az közlekedőket, hogy mindig a KRESZ szabályainak betartásával vezessenek.

ÉM-JLI


Videó: Nagyon észnél kell lenni a fix traffiknál – egy rossz mozdulat, és jöhet a büntetés

Animációval mutatja be a rendőrség, hogyan büntet majd a fix traffipax. tovább »

Végleges: Itt lesznek a fix traffipaxok Borsodban és Hajdú-Biharban

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar – Már 86 darab fix telepítésű Véda közúti intelligens kamera felszerelési helyét véglegesítette a rendőrség. tovább »

hirdetés


hirdet�s