TŐZSDENYITÁS – Korrekció is lehet

A várhatóan alacsony tőzsdei forgalom mellett tompul a hét végéig a március óta tartó eufória a Budapesti Értéktőzsdén – véli sarkadi Szabó Kornél, a Cashline elemzője. A hazai tőzse most elsősorban az amerikai és ázsiai tőzsdéket követheti, amelyeken előfordulhat kisebb korrekció is.
Ennek megfelelően az első órában a nyitáskori 25606,31 ponthoz képest még 140 pontos erősödésben állt a Bux index, de már csökkenőben volt, az első percek emelkedése után.

A Mol mai közgyűléseétől nem várnak újat a befektetők – mondta el Sarkadi Szabó Kornél. Az olaj beált egy viszonlyag stabil sávba, ami hirtelen ugrásokra nem ad lehetőséget. Érdekes módon a Richter tovább oldalazik lefelé, amit az igen erős forint hatásának tart az elemző. Ez ugyanis elég kedvezőtlen az exportáló cégeknek. A Richter első féléves eredménye is emiatt várhatóan gyenge lesz. A közgyülés által megszavazott idei 10 százalékos saját részvényrogram keretén belül pedig a társaság ebben az évben bármikor vehet nagyobb mennyiségű saját részvényt, amivel támogathatja az árfolyamát.