Tőzsdei Nyílt Nap

A pénzügyi kultúra fejlődésének egyik jelentős állomása a tőzsdei részvétel növelése, akár a részvények kibocsátásáról, akár a megtakarítások befektetéséről beszélünk – mondta Horváth Zsolt, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója Nyíregyházán, ahol a Krúdy Vigadó volt a két éve indított „Tőzsdei Nyílt Nap” országos rendezvénysorozat 13. helyszíne.

A BÉT vezetője rámutatott: a magyarországi megtakarítások alacsony szinten állnak és ráadásul rossz szerkezetűek, vagyis nem a lehetőségekhez képest nem a legmagasabb hozamú megoldásokat választják a szabad pénzeszközök tulajdonosai.

A nyílt napokon egyrészt széles körben mutatják be a tőzsde működését, az ott elérhető befektetési lehetőségeket, másrészt a vállalkozások számára világítják meg a tőzsdei megjelenés előnyeit.

A BÉT oktatói programot is összeállított, amelyből középiskolás fiatalok szerezhetnek hasznos pénzügyi illetve pénzpiaci ismereteket. A nyíregyházi programban először az üzleti szféra képviselői hallhattak információkat az intézményi befektetésekről és a kockázatkezelésről, majd a lakosságnak mutatták meg többek között az internetes tőzsdézés technikáját.

– Nyéki Zsolt –