Friss hírek

2010.01.21. 14:28

Nyílt napot tartanak a Széchényi Könyvtárban

<p>A Magyar Kultúra Napja alkalmából nyílt napot tartanak csütörtökön az Országos Széchényi Könyvtárban. Boka László tudományos igazgató a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a programok középpontjában a "Látjátok feleim..." Magyar nyelvemlékek a kezdetektõl a XVI. század elejéig címû kiállítás áll. A tárlat csütörtökön ingyen látogatható, és a könyvtárba is féláron lehet beiratkozni - tette hozzá Boka László.</p>

A nyílt nap programjai a Látjátok feleim..." Magyar nyelvemlékek a kezdetektõl a XVI. század elejéig címû kiállítás köré szervezõdnek. A tárlat csütörtökön ingyen látogatható - mondta Boka László. Hozzátette, hogy a Széchényi Könyvtárban tudományos elõadásokat is tartanak a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Csütörtökön ötven százalékos kedvezménnyel lehet beiratkozni a könyvtárba. Könyv- és cd-bemutatóval is várják az érdeklõdõket, akik megismerkedhetnek a Széchényi Könyvtár Nyelvemlék-honlapjával is - mondta az intézmény tudományos igazgatója.

Az Országos Széchenyi Könyvtár ad helyet pénteken, a magyar kultúra napján az Öreg-szem, friss látás címû kiállításnak is, amelyen a Magyar Fotómûvészek Szövetségének Senior Alkotócsoportja állítja ki alkotásait. A tárlat február 25-ig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!