Továbbra sincs gazdája a helyreállításnak a miskolci baleset után

Akt.:
Továbbra sincs gazdája a helyreállításnak a miskolci baleset után
Miskolc – Még február 20-án történt az a baleset Miskolcon a Fonoda utcai körforgónál, amelynek a következménye a mai napig is minden arra járónak szemet szúrhat.

Leszakította a daru

Egy önrakodó teherautó vezetője elmulasztotta a daru gémjét visszaereszteni, ami azonban így túl magas volt, és beleakadt a tájékoztató táblát tartó acéltraverzbe, amelyet leszakított a helyéről. A baleset helyszínelése közben már támadt némi „zavar az erőben”, ugyanis sem a Magyar Közút Zrt, sem a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. nem volt benne biztos, hogy a traverz hozzá tartozna-e. Sőt inkább azt gyanították, hogy nem. Mindenesetre az útellenőreik megjelentek a helyszínen, készültek fotók és feljegyzés, de senki nem tudott mondani arról semmit, hogy mi lesz az acélszerkezet sorsa.

Nos, az eltelt több, mint két hónapban semmi. Ugyanis a baleset helyszínelése után a tűzoltók kettévágták, majd félrehúzták a füves területre, a két traverzdarab pedig azóta is ott pihen. Mivel a baleset utáni takarítást a városgazda munkatársai végezték el, így a miskolci önkormányzatnál érdeklődtünk a táblatartó sorsáról, ahonnan egy elég rövidke választ kaptunk: „A kérdésben közútkezelői egyeztetés folyik a Magyar Közút Zrt., a miskolci önkormányzat és a városgazdák bevonásával”.

Vagyis, még mindig nem dőlt el, kinek is kellene helyreállítania a megsérült acélszerkezetet.

ÉM-HI

allvanyt-szaggatott-a-teherauto19-st


Állványt szaggatott egy teherautó Miskolcon
Miskolc - Anyagi káros közlekedési baleset történt Miskolcon, a Fonoda utcai körforgalomnál kedden délelőtt. A helyszínen szerzett információink szerint egy Peugeot várakozott a körforgalomnál a zöld jelzésre várva, amikor a mellette lévő sávból egy teherautó nyitott darugémmel akart jobbra halad...