Friss hírek

2011.05.10. 19:47

Tonnányi hal az első hazai bojlis Európa Kupán

<p>Egy tonnánál már több halat fogtak ki az első magyarországi profi bojlis kupa versenyzői a Maconkán zajló küzdelem első 24 órájában - értesült a Független Hírügynökség.</p>

Dérer István, a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő- és Sporthorgász Egyesület elnöke a Független Hírügynökségnek elmondta: Kilenc ország harmincegy sporthorgász csapatának nyolcvankilenc versenyzője küzd jelenleg Bátonyterenyén az I. Professzionális Bojlis Európa Kupán, ami egyben a XVI. Maconka - SBS Nemzetközi Bojlis Kupa versenye.

A szombat délig tartó 115 órás küzdelembe benevezett a jelenlegi világbajnok, a világcsúcstartó, valamint több VB-érmes, országos bajnok és nemzetközi kupagyőztes horgász, s részt vesz a csapatversenyben az a román válogatott is, amely éppen itt, Maconkán állított fel Európa-rekordot egy tonna fölötti összfogással. Dérer István szerint az eddigi fogási eredmény alapján akár 5-10 ezer kilogrammnyi halat is kifoghatnak az első hazai profi Európa Kupán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!