Továbbra sem büntet a BÖP

Továbbra sem bünteti az autósokat a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft., amely az idõjárási viszonyok miatt február 3-án függesztette fel az ellenõrzést. A társaság szerint minden nap ellenõrzik a parkolók állapotát és ez alapján döntenek, hogy megkezdik-e az ellenõrzést – egyelõre azonban még érvényben van a munka felfüggesztése. A társaság például a XIII. és a IX. kerületben mûködteti a parkolókat a két kerület és a fõváros korábbi szerzõdése alapján. Ezt a szerzõdést egyébként a Fõvárosi Önkormányzat áprilistól felmondja, a terület fõvárosi tulajdonú parkolóhelyeinek üzemeltetését a Parking Kft.-re bízzák.

A rendkívüli idõjárás miatt február 3-án, 14 óra óta szünetelteti ellenõrzõ tevékenységét a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft (BÖP). A cég szerint továbbra sem egyértelmû jogilag, hogy kinek kell eltakarítania a havat.

Rusznák Imre, a BÖP ügyvezetõ igazgatója kedden kora este a Független Hírügynökség kérdésére azt mondta, hogy minden nap ellenõrzik a parkolókat, de azt nem tudta megmondani, hogy mikortól kezdenek újra ellenõrizni. Elmondása szerint ez nagyban függ az idõjárástól.

Szerdára egyébként újra havazást jeleznek elõre a meteorológusok, így valószínûleg továbbra is tartani fog az ellenõrzési szünet a BÖP területein.