Továbbra is szünetel a vonatforgalom Székesfehérvár és Balatonkenese között

Továbbra is szünetel a vonatforgalom Székesfehérvár és Balatonkenese között – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében Peiper Károly, a MÁVINFORM sajtóügyeletese. A fent említett szakaszon 50 ember dolgozott a hó eltakarításán, de még hómaróval felszerelt teherautóval sem sikerült megtisztítani a pályát az akadálytól.

A Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon, Polgárdi és Csajág között a MÁV Zrt. munkatársai már kora reggel óta küzdenek kétméteresnél nagyobb hótorlaszokkal. Bár többször megpróbálták, még mindig nem sikerült kiszabadítani a hó fogságából a hajnalban elakadt vonatot és a mentésére küldött mozdonyokat. Utasok azonban nincsenek a vonalon. A hajnali motorvonat utasait – 15 embert – a tûztolók szállították el Polgárdi állomásra, ahonnan a rendõrség vitte õket tovább Székesfehérvárra.

A fent említett szakaszon 50 ember dolgozott a hó eltakarításán, de még hómaróval felszerelt teherautóval sem sikerült megtisztítani a pályát az akadálytól, ezért a Székesfehérvár-Tapolca vonalon, Balatonkenese és Székesfehérvár között szünetel a vonatforgalom.

A mozdonyok és a motorvonat kiszabadítására, illetve a hó eltakarítására már csak vasárnap reggel 7 órakor, az erõs szél lecsillapodása után tesznek újabb kísérletet. Addig a Tapolca felõl érkezõ szerelvényeket Balatonkenesénél fordítják vissza, mivel ez az állomás közúton könnyebben megközelíthetõ, mint a csajági állomás. A Budapest-Déli pályaudvarról a Balaton északi partja felé, Tapolcára közlekedõ vonatokat pedig Székesfehérvárról fordítják vissza. Tapolca – Székesfehérvár – Budapest-Déli pályaudvar között tehát részlegesen közlekednek a vonatok, viszont a menetrendszerûség tartható. Mivel a közút sokfelé járhatatlan, a vonatpótló autóbuszok nem tudnának közlekedni a térségben.

A MÁV azt tanácsolja az utasoknak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el utazásukat Tapolca és Székesfehérvár között.Sporthírek