Továbbra is sokat rádiózunk

A 15 évnél idősebbek 86.5 százaléka, több mint 7.3 millió ember hallgatott rádiót januárban – derül ki a Gfk-Ipsos felméréséből. Az adatok szerint naponta átlagosan 4 és 12 perc közötti időt fordítottunk rádiózásra, különösen a reggel 7 és 9 óra közötti, illetve a délután 14 és 17 óra közötti idősávokban magas a hallgatottság.

A reklámozók szempontjából fontos korosztályok közül Vas, Szabolcs és Zala megyében hallgattak többet rádiót, míg a fiatalok (15-29 évesek) rádióhallgatása Veszprém, Vas és Somogy megyékben haladja meg az átlagot.

A megyeszékhelyen működő rádiók közül négyben eléri a 30%-ot (Szeged, Szombathely, Tatabánya, Kecskemét), és kettőben meghaladja a 40%-os értéket (Szeged, Szombathely) a hallgatottság a 15-49 évesek körében. Összesen 10 helyen előzi meg a helyi rádió hallgatottsága az országosan fogható rádiókat ebben a korosztályban.

Budapesten az országos adók hallgatottsága magasan megelőzi a nem országos, “helyi” rádiókét. A 15 évesek és idősebbek körében a közszolgálati rádiót másfél-kétszer annyian hallgatják, mint az országos kereskedelmieket. A reklám miatt fontosnak tartott 15-49 közötti korosztály azonban már az országos kereskedelmi adókat hallgatja szívesebben.

-Független Hírügynökség-További hírek a Magyarország kategóriából