Továbbra is nyeretlen a Diósgyőr

Vasas - DVTK
Vasas - DVTK
Budapest – A hazai környezetben még száz százalékos Vasas otthonában lépett pályára pénteken este a labdarúgó NB I. nyitó mérkőzésén a Diósgyőri VTK.  Vasas - DVTK, 2007.08.31.   

Az a DVTK, amely az idei bajnokságban még nem tudott nyerni. Fogadkoztak is a miskolci vezetők és játékosok, hogy a Liga-, majd a Magyar Kupában begyűjtött győzelmek után egyértelműen a három pontért lépnek pályára a Fáy utcában.

Több, mint 10 percnyi játék után nem igazán maradtak le semmiről a későn érkezők sem, hiszen kiegyenlített labdázgatás folyt a pályán. Igazi helyzetet egyik együttes sem tudott kialakítani, mindössze egy-egy előretörésre telt a csatároktól, amit többnyire könnyedén hatástalanított a két csapat hátsó alakzata. A félidő feléhez közeledve a Vasas tartott lőgyakorlatot Köteles kapuja előtt, ám szerencsére Németh ,,célzóvize” a bal kapufára volt hitelesítve. Majd ismét hosszú percek múltak el futball nélkül…

A csendet Sipeki próbálta megtörni, akinek közel 25 méteres lövését Németh szögletre ütötte. Aztán? A hazaiak sérülés miatt cseréltek az első 45 perc hajrájában, a csapatok pedig nem sokkal később indulhattak ,,pihenni”.

Kapufa és bravúr

A szünet után azonnal Douva került fókuszba, ám gyenge lövését hatástalanították a bekkek. A másik oldalon Lázok ijesztett rá a Diósgyőr-szurkolókra, de lövése Kötelesen megpattanva szögletre vánszorgott. A színvonal viszont egyáltalán nem javult; átadási hibák, bosszantó pontatlanságok ,,színesítették” a találkozót ebben az időszakban.

A vendégcsapatból Sipeki, majd később Simon tesztelte Némethet. Húsz perce a vége előtt Bodiong lőtt óriási kapufát – fogták is a fejüket a diósgyőriek. A 83. percben Pajkos mester kihasználta utolsó cserelehetőségét is és azt a légiósát hozta be, aki néhány hete az MTK ellen óriási gólt szerzett. Mégis Köteles óriási bravúrja kellett ahhoz, hogy a végjátékban ne szerezzen gólt az angyalföldi gárda.

További cikkek