Továbbra is népszerű az edelényi könyvtár

A lakosság élénk érdeklődése kísérte tavaly egész évben az edelényi könyvtár szolgáltatásait. Egyaránt növekedett a könyveket, újságokat forgatók és az internetet használók száma.

A közel 1740 beiratkozott olvasó (a lakosság 16 százaléka) több mint 17 ezer alkalommal kölcsönzött ki könyveket. 46 ezernél több kötetet forgattak odahaza, az olvasóteremben mintegy 10 ezer dokumentumot használtak. Tovább nőtt az érdeklődés a könyvtárban olvasható napilapok, folyóiratok, helytörténeti anyagok iránt. Egyre többen veszik igénybe az intézmény nyújtotta internetezési lehetőséget is, közel háromezren ültek a számítógépek elé az év folyamán. Több mint kétezren vettek részt rendezvényeiken, amelyek közül hetvennyolcat a felnőtteknek, harminckettőt a gyermekeknek szerveztek.
A könyvtár állománya 1440 könyvvel, öt CD-vel, négy videokazettával és három CD-ROM-mal gyarapodott tavaly, 3 millió forintot meghaladó értékben. A látogatók jelenleg 69 702 könyvből, 2558 időszaki kiadványból, 3618 audiovizuális, 143 egyéb dokumentumból és 68 CD-ROM-ból válogathatnak.