Továbbra is mesterséges kómában tartják a megvert orosz újságírót

Mielőbbi felgyógyulása érdekében mesterséges kómában tartják Oleg Kasint, a Kommerszant újságíróját, akit ismeretlen tettesek vertek meg különös kegyetlenséggel szombatra virradó éjjel moszkvai lakása előtt – adta hírül hétfőn a RIA Novosztyi.

Időközben közzétették azt a videofelvételt, amelyet egy térfigyelő kamera rögzített az újságíró bántalmazásáról.

A felvételen látszik, hogy a házának kapujához érő Kasint egy férfi leüti, majd egy társával együtt hihetetlen mennyiségű ütleget mér rá mindenféle tárggyal, ami a kezük ügyébe kerül. A bántalmazás során az újságírónak több helyen eltört az állkapcsa, eltörték mindkét lábszárát, a bokáját, megsérült a koponyája és súlyos agyrázkódást szenvedett.

Kórházba szállítása óta több műtétet végeztek el rajta. Szilánkosra tört arccsontját és állkapcsát, valamint bokáját fémlapokkal és csavarokkal rögzítették. Az újságírót továbbra is a moszkvai központi klinikai kórház idegsebészetének intenzív osztályán kezelik. A bántalmazása során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kómába került. Ezt az állapotát jelenleg mesterségesen is meghosszabbították, hogy elősegítsék a gyógyulását. Azt egyelőre nem tudni, hogy szenvedett-e maradandó agysérülést.

Nézze meg a videót >>>

A Kommerszant szerint egyértelműen a munkája miatt verték meg az újságírót, aki elsősorban kínos társadalmi és politikai témákra szakosodott. Az Oroszországban nagy port kavart incidenst követően Dmitrij Medvegyev bejelentette, hogy személyesen fogja ellenőrizni a nyomozás menetét.

– Független Hírügynökség –