Továbbra is Budapest a legnépszerűbb város idehaza

Budapest mind a magyar, mind a külföldi turisták körében megőrizte vezető pozícióját a magyarországi városok között. 2006-ban 6,1 milliónál is több vendégéjszakát töltöttek Budapesten. A második és a harmadik helyen sem volt változás, Hévíz és Hajdúszoboszló állhatott még dobogóra az összes eltöltött vendégéjszaka alapján.

Továbbra is Budapest vonzza a legtöbb turistát, 6, 1 millió vendégéjszakát töltöttek el a fővárosban 2006-ban. Ebből 880 ezret magyarok, 5,2 milliót pedig külföldiek – olvasható a Magyar Turizmus Zrt. közleményében, amelyben a KSH adatait teszik közzé.

Az ezüstérmet tavaly is Hévíz szerezte 920 ezernél is több vendégéjszakával, a látogatók többsége külföldi volt. A Balaton-közeli, gyógyfürdőjéről ismert város a belföldi turisták körében csak az ötödik helyen áll.

A harmadik hely ezúttal is Hajdúszoboszlóé lett az összesítésben, 820 ezernél is több éjszakát töltöttek ott – főként magyarok. A hazai turisták között a második helyet szerezte meg, ám a külföldieknél csak a negyediket.

A további sorrend a legnépszerűbb városok tízes listáján: Siófok, Bük, Balatonfüred, Sopron, Debrecen, Zalakaros és Eger.