Továbbjutott a DVTK Egerben

Lipusz Norbert
Lipusz Norbert
A labdarúgó Magyar Kupában a DVTK csapata az Eger FC csapatával meccselt a legjobb 64 között, kedd délután. A mérkőzést a vendégek nyerték.  Eger-DVTK 06-07 MK     

Nyert és továbbjutott a Diósgyőr. Tapsot kapnak mind az egriek, mind pedig a vendégek. 

90. perc: Még volt egy Navarrete lövés és egy 11-es gyanús szituáció Sipekivel szemben, de ez a vége.

86. perc: Járatja a labdát a DVTK, telik az idő… Közben egy szabálytalanság, szabadrúgás a hazaiaknak a bal oldalról. Fekete V. ívelt be élesen, Kasza csúsztatott a kapu felé.

84. perc: Hegedűs D. közel állt ehhez, távolról megkínálta Szalmát, aki csak szögletre tudott hárítani a jobb alsó sarok elől.  

81. perc: A szépítésért hajtanak a hazaiak, ám a mai napon ez nehéz, lehetetlen feladatnak tűnik. A vendégeket lesen állítja meg a játékvezető. 

77. perc: Sipeki szöglete után Effeyie lövését blokkolták az egriek. Az újabb sarokrúgást követően Navarrete lőtt kapu felé.

74. perc: Sipeki lövőkedvében van, ezúttal a bal összekötő helyéről nézte meg magának a kaput, azonban a hálóőr a helyén volt. 

69. perc: Huszák látta meg a középen jól kilépő Douvát, aki remekül kapta a labdát, ám 6 méteres próbálkozásást a hazai kapus lábbal hárította. A tűzijátéknak azonban még nem volt vége, mert Sipeki szánta rá magát lövésre és 21 méterről védhetetlenül a jobb felső sarokba bombázott, 0-3. 

65. perc: Jobb oldali hazai szöglet után Fekete V. elé került a labda, aki 16 méterről lőtt, Szalma védett, de nem tudta megfogni a labdát, ám baj nem lett belőle.

62. perc: Nagy G. ügyesen nézte meg a bal alsót 17 méterről, de Szalma is ugyanezt gondolta, így nem lett szépítés a dolog vége.

59. perc: Eldőlni látszik a továbbjutás ténye. Akar az Eger, de pontatlanok és emellett előnye tudatában magabiztos a Diósgyőr.

51. perc: Növelte előnyét a DVTK: a 16-oson belül Simon elhúzta egy védő, majd a kapus mellett is a labdát és pár lépésről a kapuba továbbított, 0-2.

50. perc: Gyenge beadás egri részről, vendég kirúgás a vége… 

46. perc: Az egriek kezdték a második játékrészt. Huszák kapott sárgát, szabálytalanságért.

Vége az első félidőnek. A DVTK fél gőzzel is vezet, de azért egy gól nem ,,életbiztosítás”.

45. perc: Nagy G. 17 méterről takarásból tüzelt, egy métert tévedett. 

40. perc: Sipeki 23 méterről lőtt, de akárcsak korábban az egri játékos, ő is a kapu közepét nézte ki, ahol éppen a kapus tartózkodott. Ugyanebben a minutumban Csontos spiccelt a DVTK-kapuja felé, szabadrúgásból, dehát ezt ő sem gondolta komolyan…

36. perc: Farkas Norbert buktatta Bánkát a DVTK kapujától 22 méterre, balról. A szabadrúgást Nagy G. végezte el, de rosszul célzott, éppen a kapu közepébe, ahol Szalma magához ölelte a játékszert.

Kézben tartja a meccset a Diósgyőr, az egriek erejéből – egyelőre – többre nem futja.

27. perc: Simon futott el a jobb oldalon, maga mögött hagyta Csontost, beadott, a hosszún Lipusz jött, aki a kapufa külső élét találta el 10 méterről.

24. perc: Simkó húzott el a jobb oldalon, beadása lecsúszott a lábáról, éppen így lett veszélyes, de a jobb felső sarok mellett elhagyta a labda a pályát.

20. perc: Próbálkozik az Eger FC, de nem tudja átjátszani a középpályát, így nem tud a vendégek kapuja elé kerülni. Közben Farkas Norbert tüzelt messziről. Biztosan hárított a hevesi portás.

17. perc: Simon kapott sárgát, mert sípszó után elrúgta a labdát.

16. perc: Simon gyengécske gurítását szedte fel Tóth.

14. perc: Megnyugodhatott a DVTK. Most inkább az Eger FC térfelén zajlik a játék.

10. perc: Lipusz lőtt laposan a 16-os vonaláról, a bal összekötő helyéről, a labdát a hazai kapus csak kiütni tudta, éppen Douva elé, aki közelről nem hibázott, 0-1. 

Kiegyenlített a mérkőzés, csak a rend kedvéért: döntetlennel a hevesiek jutnak a 32 közé.

5. perc: Bátran játszanak a hazaiak, amiért tapsot kapnak.

2. perc: Újlakié volt az első lövés, balról a kapu mellett 2 méterrel hagyta el a játékteret a labda. A vendégszurkolók énekétől hangos a pálya. 

1. perc: A DVTK kezdte a játékot.

Pár pillanat múlva kezdődik a mérkőzés. Az Eger kék-fehérben játszik, a DVTK piros-fehérben. Mintegy 100-120-an vannak a vendégszektorban.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó Magyar Kupa, legjobb 32 jutásért:

Eger FC – Diósgyőri VTK  0-3 (0-1)

Eger, 800 néző. Vezeti: Sulyok.
Eger: Tóth B. – Debreceni, Harnócz (Hompoth, 43.), Csontos, Kaszás -  Kaknics, Bánka (Hegedűs D. 52,), Simkó, Újlaki (Fekete V., 56.) – Kasza, Nagy G. Vezetőedző: Nagy Endre.
DVTK: Szalma – Farkas N. (Ngam, 46.), Hegedűs, Katona, Elek – Sipeki, Huszák, Kállai, Lipusz (Effeyie, 53.) – Simon, Douva (Navarrete, 72.). Vezetőedző: Pajkos János.

G.: Douva, Simon, Sipeki.
Jók: Simkó, Fekete V., ill. Sipeki, Douva, Katona, Kállai.További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek