Továbbjutott a Diósgyőr

Diósgyőr-szurkolók Zalaegerszegen
Diósgyőr-szurkolók Zalaegerszegen
A 2-1-es hazai siker után 3-3-at játszott a Diósgyőr Zalaegerszegen, ezzel a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé jutott. A  mérkőzésről élőben tudósítottunk.  ZTE-DVTK 06-07 MK video video

A végeredmény 3-3, továbbjutott a Diósgyőr 5-4-es összesítéssel. A következő ellenfél a Debrecen, az első mérkőzést Miskolcon (április 17., kedd, 18.00 óra), míg a visszavágót Debrecenben (április 25., szerda, 18.00 óra) rendezik.

90+4. perc: Nagy Lajos lőhetett kapura, de Vitelki a gólvonalról mentett szögletre. A pontrúgásra már nem maradt idő, a játékvezető lefújta a mérkőzést.

90+2. perc: Lekic újabb bombát eresztett meg a 16-oson belülről, de Szalma hárított

90+1. perc: Kethevoama helyett Menyhért Gergő lépett pályára, akinek ez élete első felnőtt mérkőzése

90. perc: A mintegy száz főre duzzadt vendég-drukkerhad örömtüzeket gyújott a a “mi vagyunk a legnagyobbak” rigmust skandálja

89. perc: Egy szabályosnak tűnő szerelés után 11-est kapott a ZTE. A büntetőt a jobb alsó sarok felé lőtte Waltner, de Szalma szögletre tolta

87. perc: Továbbra is nagy nyomás alatt a Diósgyőr kapuja: ezúttal Lekic fejesét hárította Szalma.

86. perc: Újra egy jobb oldali zalaegerszegi beadás, amelyre Waltner érkezett és látványosan, félfordulatból ollózva lőtte a labdát a kapura, de Szalma a léc alá tartó lövést fantasztikus reflexszel hárította

85. perc: Egymás után két diósgyőri kontra is a pontatlan átadás miatt hiúsult meg

83. perc: Kethevoama kapott sárga lapot, mert nem engedte elvégezni a szabadrúgást

81. perc: Jobb oldalról jött egy veszélyes zalaegerszegi beadás, ami indenki felett átszállt. A hosszú oldalon teljesen egydeül állt Lekic, akinek hálóba tartó lövésébe önfeláldozó módonvetődtek bele a diósgyőri védők.

Továbbra is nyílt a mérkőzés, a hazaiak támadnak a Diósgyőr kontrázik. A ZTE-nek két gólt kellene szereznie a továbbjutáshoz kevesebb, mint 10 perc alatt

78. perc: Douva már a zalaegerszegi térfél közepén járt, amikor Huszákot próbálta kiugratni, azonban a fiatal diósgyőri játékosnak hosszú volt a labda, kirúgással folytatódott a játék

77. perc: Waltner lépett volna ki a diósgyőri 16-osnál, de az utolsó pillanatban szögletre hárított a védelem. A szöglet után 22 méterről Koplárovics lőtt jócskán a kapu mellé

74. perc: A zalaegerszegi 16-os bal sarkánál Kethevoama és Douva kényszerítőzött, ami után Kethevoama teljesen üresen kapta vissza a labdát, már csak a kapussal állt szembe, amikor a bal oldalról, a az alapvonaltól 7 méterre magasan a kapu mellé lőtt.

72. perc: Kethevoama lőtt a a kaputól 22 méterre. A lövés jócskán elkerülte voln a kaput, de egy védő belelépett és így lett veszélyes, de csak szögletet ért.

70. perc: Simon Attila helyett Halgas Tibor a pályán

69. perc: Sadjo kapott a bal oldalon labdát, két csel után középre próbál ívelni, de a szöglet lett a vége. A sarokrúgásból Kethevoama ívelt középre, ami után Simon Attila az ötös sarkáéról lőhetett, de a gólvonalról a védők ismét szögletre hárítottak. A második Kethevoama-szöglet már nem volt veszélyes

68. perc: Molnár Balázs helyett Tóth Zoltán a zalaegerszegi csapatban

67. perc: Kijött a DVTK a hazaiak szorításából

65. perc: Továbbra is a Zalaegerszeg támad, de az akciókat a diósgyőri lescsapda állítja meg

61. perc: A gól után cserélt Csank János, Sipeki helyett Huszák Tamás a pályán

60. perc: Józsi ment el az alapvonalig a bal oldalon, félfordulatból középre ívelt, és az üresen érkező Waltner 6 méterről az ellenkező irányba mozduló Szalma mellett a kapu jobb oldalába fejelt, 3-3.

58. perc: Csere a ZTE-nél: Ljubojevic helyett Dovicovic állt be

57. perc: Kethevoama ugratta ki Simont, aki a 16-os vonalánál egy védővel ütközve elvesztette a labdát.

56. perc: Kocsárdi ment el a jobb oldalon, veszélyes fejesét szögletre hárították a vendégvédők. A szöglet veszélytelen volt.

55. perc: SipekiKethevoama kényszerítőzés után Sipeki kapta vissza a labdát, de az ötös sarkánál szerelték.

54. perc: Továbbra is támad a ZTE, Nagy Lajos veszélyeztetett, 22 méteről lőtt magasan a kapu felé.

A Diósgyőr ebben az időszakban nem tudja megtartani a labdát, csak pillanatokig van a piros-fehéreknél a labda

52. perc: Egy zalaegerszegi szöglet után Lekic közelről, két méterről lőtt a hálóba, 2-3.

50. perc: Ljubojevic beívelése után Waltner 8 méterről a kapu fölé fejelt

49. perc: A diósgyőri 16-oson belül nagy kavarodás után az ötös sarkáról Nagy Lajos lőtt a hosszú sarok mellé

47. perc: 17 méterről középről Ljubojevic egy méterrel a kapu fölé lőtt

45. perc: a DVTK kezdte a második félidőt

A DVTK remek játékot mutatott az első játékrészben, így az összesítésben 5-2-re vezet a második félidő előtt.

46. perc: Vége az első félidőnek.

40. perc: Sadjo kapott sárga lapot.

38. perc: Máté 18 méterről balról eleresztett lövése a felső lécről pattant vissza a mezőnybe.

36. perc: Csóka helyett Józsi állt be.

32. perc: Kethevoma, Simon A. volt a labda útja, utóbbi játékos kiváló passzt adott Douvának, aki hanyag eleganciával átemelte a labdát a kifutó kapuson, 1-3.  

30. perc: Sipeki beadása után Kethevoama fejelt kapura, a labdát egy a gólvonalon álló védő vágta ki. 

29. perc: Ljubojevic a kaputól 8 méterre bombázott magasan a léc fölé.

21. perc: Lekicnek a balösszekötő helyéről elvégzett szabadrúgását fogta meg magabiztosan Szalma.

19. perc: Kocsárdi ezúttal is jól nyomult fel a jobb oldalon, és remekül adott középre, de Waltner ez alkalommal is a kapu mellé lőtt az ötös közeléből.

16. perc: Douva a bal oldalon, a felezővonaltól indult el, majd parádésan adott középre, ahol az érkező Simon Attila 12 méterről lőtt a léc alá, 1-2.

13. perc: Molnár B. remekül adott középre, Waltner megelőzte védőjét, de nagy helyzetben, 6 méterről a bal kapufa mellé durrantott.

12. perc: Molnár B. kiugratása után Kocsárdi próbálta középre tenni a labdát, de egy picit hosszú volt a beadás, így a csatárok nem érték el.

8. perc: Nagy L. jobbról érkező beadását Ljubojevic továbbította fejjel a kapu bal felső sarokába, 1-1.

6. perc: Sipeki jobboldali szögletét Douva fejelte a bal felső sarokba, 0-1.

2. perc: Megszaporodott a vendégszektorban állók száma, mintegy félszáz piros-fehér szimpatizáns biztatja csapatát. 

1. perc: A ZTE kezdte a mérkőzést.

A két csapat fordított párosításban lejátszott első mérkőzésén 2-1-es diósgyőri született, így a piros-fehérek egygólos előny birtokán kezdhették a meccset. 

Több diósgyőri szurkoló indult el gépkocsikkal, illetve kisbuszokkal a kupameccsre, de a kezdés előtt pár perccel az úton látottak közül még nem mindenki volt jelen a lelátón. 

Jegyzőkönyv

Zalaegerszegi TE FC – Diósgyőri VTK 3-3 (1-3)

Zalaegerszeg, 1000 néző. V.: Bognár T. (Szabó P., dr. Huszár).
Zalaegerszegi TE FC: Varga Z. – Kocsárdi, Csóka, Kádár, Máté - Nagy L., Molnár B., Ljubojevic, Koplárovics – Waltner, Lekic. Vezetőedző: Simon Antal.
Diósgyőri VTK: Szalma – Farkas V., Katona, Hegedüs, Rubint - Kethevoama, Vitelki, Sipeki, Sadjo – Simon A., Douva. Vezetőedző: Csank János.

Csere: Csóka helyett Józsi a 36., Ljubojevic helyett Dovicovic az 58., Sipeki helyett Huszák a 61., Molnár B. helyett Tóth Z. 68., Simon helyett Halgas a 70., Kethevoama helyett Menyhért a 90+1. percben
Sárga lap: Molnár 26., Sadjo a 40., Lekic a 63., Kethevoama a 83. percben.
Gólszerző: Douva (0-1) a 6., Ljubojevic (1-1) a 8., Simon A. (1-2) a 16. , Douva (1-3) a 32., Lekic (2-3) az 52., Waltner (3-3) a 60. percben.