További óriási dugókra számíthatunk – RTL Klub

Szeptembertől újabb 30 utat újítanak fel Budapesten, köztük a Váci és a Kerepesi utat. Ezen kívül már útépítés kezdődött az M7-es bevezető szakaszán, valamint épül a 4-es metró, ráadásul lezárták a Szabadság hidat is. Így a jövő heti iskolakezdés idején is dugókra, torlódásokra kell számítani a fővárosban és környékén – számolt be az RTL Klub Híradója.

Jelenleg a Budapestről Balaton felé tartóknak az M7-es autópálya helyett az M1-es autópályán kell haladniuk, ám néhány nap múlva már az M7-es Budapest felé tartó oldalára terelik a forgalmat. Kedden reggel a sáveltolás előkészítése és a terelő bóják kihelyezése miatt kilométeres torlódás fogadta az autósokat az M7-esen a főváros felé.

A terelés kiépítése sokkal nagyobb torlódást okoz, mint a terelés alatti időszak. Biztos, hogy a későbbiekben simán megy majd a forgalom – mondta Pálfay Antal műszaki vezérigazgató-helyettes az RTL Klub Híradójának.

Sok helyen augusztus végéig befejezik az útépítést Budapesten, de lesz, ahol csak iskolakezdés után kezdik el. Ilyen például a Kerepesi út és folytatása a Veress Péter út, illetve a Váci út angyalföldi szakasza. Összesen 30 helyen bontják fel még az utat.
Az útfelújítások többsége október végére befejeződik.