További kérésre eltérő időpontban is

Akt.:
Braun János buszra várva
Braun János buszra várva - © Fotó: Ádám János
Miskolc – „9 nap. Ennyit voltam távol városomtól.” – kezdi levelét olvasónk, Braun János.

„Hajnali érkezés után egyeztetés az autójavítóval. Kocsi levizsgáztatva, mehetek érte. Kinyitom a gépem, beütöm az MVK betűket. Megkeresem a 4-es járatot. Forgatom a fejem, tologatom a szemüvegem. Próbálok kutakodni. Azt írják, ha dőlt vastagon szedett, akkor garantáltan alacsonypadlós. Vissza a 4-es menetrendjére. Csak nem találok ilyet. Telefon. Diszpécser is keres, kérdezősködik, nincs ilyen. Nincs ilyen? Egész nap? Hát tudja, nem mi állítjuk össze a menetrendet, de lehet ezt jelezni. Hát így nem utaztam 4-es busszal Miskolcon a Búza térről Hejőcsaba felé. Viszont kis kütyümet a kerekesszékem elé akasztva eljutottam a célomhoz, persze az út szélén, mert az akadálymentes járda-út-találkozások szétráztak volna. Hogy veszélyes? Igen. Hogy nem tudtam busszal menni? Igen, Görömböly felé ne járjon kerekesszékes.”

Braun-Janos-06-aj

Igyekeznek teljesíteni

– A villamospálya teljes szakaszán, a Skoda villamosok segítségével folyamatosan biztosítja a város közlekedési vállalata az alacsonypadlós járatokat. Autóbuszok tekintetében a nyári menetrend szerinti napi forgalom lebonyolításához 117 jármű szükséges, melyből jelenleg mintegy 40 darab alacsonypadlós. – írja válaszában Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője. – Az alacsonypadlós buszok főleg a gerincvonalakon, illetve azokon a vonalakon tudnak egy-egy időpontban közlekedni, ahol előzetesen ezt kérték, és rendszeres igény is van rá. Ahol garantáltan biztosítja az MVK Zrt. az alacsonypadlós járatot – a nyári menetrendben például az 1-es autóbuszoknál 5 csuklós, a 24-es viszonylaton 4 szóló, a 32-es viszonylatokon pedig 3 csuklós alacsonypadlós járművet tudunk biztosítani –, ott is igyekeznek teljesíteni további kérésre a meghirdetettől eltérő időpontban alacsonypadlós járművet. Utaskérésre a 16-os, 19-es és a 29-es viszonylaton is jár már alacsonypadlós autóbusz.

A 4-es jelzésű viszonylat menetrendjében jelenleg nincs garantált alacsonypadlós autóbusz meghirdetve. Ettől függetlenül, ha előre ütemezhetően igény jelentkezik, megpróbálják az autóbuszokat úgy beosztani, hogy mozgáskorlátozott utasaik részére is biztosított legyen az utazás, ha nem is garantáltan minden nap, de legalább a szükséges időpontban. Amennyiben rendszeres igény jelentkezik, akkor megvizsgálják a garantáltan alacsonypadlós járat közlekedtetését.

Braun-Janos-16-aj

A folyamatos újratervezés és módosítás helyett jelentős változást hozhat a CNG autóbuszok üzembeállítása, mellyel minden autóbuszvonalon biztosítható lesz egy, vagy akár több alacsonypadlós autóbusz is.

ÉM-JLI


MVK: Utaskérésre többletjárat a 8-as viszonylaton

Miskolc – 2015. augusztus 3-tól munkanapokon, az utasok kérésére eggyel több 8-as járatot közlekedtet az MVK Zrt., mely a Repülőtérről 15:30-kor indul a Tiszai pályaudvarra. tovább »

MVK: Csak visszazárható itallal

Miskolc – Nem lehet az MVK járműveire nem vissza­zárható csomagolású étellel, itallal felszállni. tovább »

MVK: Módosul a 6-os és 67-es autóbuszok menetrendje

Miskolc – A Miskolc-Perecesen élők számára biztosabbá és kényelmesebbé tesszük az átszállást a 6-os buszról az 1-es villamosra hajnalban. tovább »

MVK: Változik a 30-as autóbusz menetrendje

Miskolc – Pályakarbantartási munkálatok miatt július 21. és augusztus 30. között változik a vonatok, így az IC járatok menetrendje is, ehhez kapcsolódóan az MVK Zrt. a Tiszai pályaudvarról induló 30-as autóbusz menetrendjét módosítja. tovább »
hirdetés


hirdet�s