További esőzések várhatók

További esőzések várhatók
Hétfőn marad a borongós idő, 15 és 20 fok közé kúszhat a hőmérő higanyszála.

Vasárnap többnyire borult lesz az ég, csak délutántól szakadozhat fel a felhőzet dél, délkelet felől. Sokfelé számíthatunk jelentős mennyiségű (20-40mm akár) esőre, záporra, keleten zivatar is lehet. Délig a délkeleti, délutántól az északnyugati szél erősödik meg. Hűvös, barátságtalan idő várható: nyugaton mindössze 11, keleten 22 fok körül alakulhat a hőmérséklet délután. Kettős fronthatással számolhatunk.

Hétfőn marad a borongós idő, de főleg keleten többször előbukkanhat a nap. Szórványosan, nyugaton többfelé fordulhat elő eső, záporeső. 15 és 20 fok közé kúszhat a hőmérő higanyszála.

Kedden a kezdeti naposabb időt erős felhősödés követheti és szórványosan alakulhat ki délutántól csapadék. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás.

Szerdán és csütörtökön változóan felhős lesz az ég, és elsősorban az északi, északkeleti tájakon valószínű zápor. Lassan gyengül a nappali felmelegedés, csütörtökön már csak 15 fok körül alakulhat a csúcshőmérséklet. Az északnyugati szél erős lesz, főleg szerdán viharos lökések is lehetnek.

Péntektől ismét nedvesebb levegő érkezhet, azaz folytatódik az igazi őszi idő…

Forrás:  http://koponyeg.hu/