Friss hírek

2009.02.14. 15:11

VESZPRÉMI TRAGÉDIA - gyorsított eljárással hozzák haza Ausztriából a két gyanúsítottat

<p>Gyorsított eljárásban adják ki az osztrák hatóságok a veszprémi gyilkosság két gyanúsítottját, akiket most Ausztriában, Grazban tartanak fogva. Pénteken hallgatta meg kint a bíróság a két férfit, akik hozzájárultak a gyorsított eljáráshoz. Utóbbi azt jelenti, hogy várhatóan 10 napon belül Magyarországra hozhatják őket - közölte Csányi Zoltán, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője szombat délután.</p>

Marian Cozmát, az MKB Veszprém játékosát múlt vasárnap hajnalban szúrták le egy veszprémi szórakozóhelyen. Csapattársai, Ivan Pesic és Zarko Sesum életveszélyesen megsérültek: Pesicnek az egyik veséjét el kellett távolítani, mert teljesen szétroncsolódott, Sesum pedig arckoponya-törést szenvedett.

A történtek után - még aznap este - az osztrák rendőrök a támadás két gyanúsítottját elfogták a határtól körülbelül 130 kilométerre, amikor menekülni próbálnak. A magyar nyomozók voltak már Graz-ban, egyeztettek osztrák kollégáikkal, de a két gyanúsítottat nem hallgathatták ki.

Harmadik társuk csütörtök éjszaka, éjfél előtt pár perccel feladta magát a rendőrségen. A férfi előzetes letartóztatását szombat délelőtt rendelte el a Veszprémi Városi Bíróság.

Az MKB Veszprém csapata vasárnap délután az Ademar Leon ellen lép pályára a Bajnokok Ligájában a veszprémi Arénában. Előtte, 13 órától emlékfelvonulást rendeznek, a menet attól a szórakozóhelytől indul majd, ahol megtámadták a kézilabdásokat. A rendőrség biztosítja a rendezvényt, és az Arénánál is fokozott biztonsági intézkedések lesznek. A vasárnapi délutáni mérkőzésre összesen több mint 10 ezer jegyre érkezett igénylés, de a sportcsarnok csak ötezer fő befogadására alkalmas - tudta meg a Független Hírügynökség - Németh Csabától, az MKB Veszprém szakosztályvezetőjétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!