Tovább romlik a fiatalok helyzete a Fidelitas szerint

Nyíregyháza – A Fidelitas úgy véli, hogy az oktatás területén történő változások tovább rontják a fiatalok esélyeit. A most tervezett intézkedések oda vezetnek, csak az „elit” tagjainak gyerekei tanulhatnak majd tovább. 

Erről tartott sajtótájékoztatót hétfőn Urbán Judit, a Fidelitas városi elnöke, a nyíregyházi önkormányzat fidesz frakciójának képviselője. A politikus felháborítónak tartja azokat a tervezeteket, melyek a második érettségit fizetőssé teszik.

Ezzel azok a diákok, akik első nekifutásra nem jutnak be valamely felsőoktatási intézménybe, vagy csupán javítani szeretnének a következő évben, csak úgy tehetik meg, ha kemény százezer forintokat fizetnek majd.

Urbán Judit azt is sérelmesnek tartja, hogy emelkednek a kollégisták étkezésidíjai, nem is beszélve arról. hogy azok, akik a hétvégét a kollégiumban töltik majd, szinte szállodai díjakat fognak fizetni.

Ez utóbbiról az a szervezet álláspontja, hogy a fiatalok nem úri passzióból maradnak az intézmény falai között, hanem azért mert nincs anyagi lehetőségük arra, hogy minden hétvégén hazautazzanak.

– Sipos Marianna –