Tovább lépegetne előre a fokozatosan javuló Vegyész

Tovább lépegetne előre a fokozatosan javuló Vegyész
Kazincbarcika – A bajnokság 10. fordulójában szombaton 17.30-tól hazai pályán a Sümeggel játszik a VRCK.

A pontvadászat előző játéknapján a kazincbarcikaiak Budapesten, a MAFC otthonában nyertek, úgy, hogy azért egy játszmát elveszítettek. Bár a 3:1-es siker pontszámban ugyanúgy 3 pontot ér, mint a 3:0-s, azért megkérdeztük Toma Sándort, a VRCK vezetőedzőjét, hogy sajnálta, sajnálja-e a szettvesztést.

– Sajnálom, de abban a játékban jól elkapta a fonalat a MAFC – mondta a szakvezető. – Támadásban Sownak ,,eldurrant a keze”, ami azt jelenti, hogy remekül eltalálta a labdákat, ha mi az egyik helyre mozogtunk, akkor a másik irányba ütött, ha a másikra, akkor ő is változtatott. Volt ütő, majd univerzál ezen a meccsen, az első szettben azért elég jól megfogtuk, mert több blokkot is kapott. Azért ne felejtsük, a MAFC nem rossz, nem rutintalan csapat, illetve a kicsi teremhez is hozzá kellett szoknunk. Amit viszont kiemelnék: nagyon akart minden játékosunk, és ez a találkozóra összességében igaz.

Nem lehet panasz

Az utóbbi hetek eredményei azt jelzik, hogy azért a VRCK produkciója felfelé ívelő formát mutat.

– Valóban, kezdünk összeállni – értett egyet Toma Sándor. – A bajnokság elején még nem volt meg a hierarchia a csapaton belül, és én is próbálgattam bizonyos dolgokat. Könnyebb ellenfelekkel kezdtünk, aztán belefutottunk a kecskeméti pofonba, majd elkezdtünk fokozatosan lépegetni felfelé. A srácokra semmilyen panaszom nem lehet, mert fegyelmezetten, kulturáltan, a normális mederben edzenek.

Amint azt korábban megírtuk, az egyik feladó, Török Roland közel három hete távozott a klubtól, miután visszatért a VRCK-hoz a saját nevelésű röplabdázó, Lehóczky László.

– Lelkiismeretesen dolgozik, mióta ismét köztünk van, remélem, hogy előbb-utóbb meccsen is be tud mutatkozni – fogalmazott vele kapcsolatban Toma Sándor. – Különben ő is azok közé tartozik, akinek nem kell elmegyarázni, hogy mi a munka, mit és hogyan kell csinálni, nemzetközi találkozók is vannak mögötte, úgyhogy nem meglepő, ha a többiek jól érzik magukat vele, és ez így van fordítva is.

Segíti a csapatot

A szombati, Sümeg elleni hazai ütközetről az alábbiakat jegyezte meg a Vegyész RC szakmai munkájának irányítója:

– Nagy meglepetésre legutóbb saját termükben kikaptak a Pécstől – osztotta meg mindezt Toma Sándor. – Nemrég volt edzőváltás náluk, egy szlovákiai magyar szakember, Németh Ödön érkezett hozzájuk, míg a keretükben ott van az orosz légiós, Vladislav Kotin, és ismerős számunkra Blázsovics Péter, aki a nyáron családi okok miatt tőlünk igazolt haza Sümegre. Felvételünk nincs róluk, de azért ismerjük őket, sarkallatos pont lesz a fegyelmezettség, az öröm, hogy a fogadásunk mérkőzésről-mérkőzésre javul és az is, hogy a cseréink is kellő hévvel, motiváltsággal vetik magukat játékba. További pozitívum, hogy Szabó Dávid mellett Árva Milán ütőteljesítménye is egyre jobb, ha azt hozza, amire képes, akkor azzal nagyban segíti a csapatot.

– Molnár István –

A Magyar Kupában

A PTE PEAC C-DOKI együttesét kettős győzelemmel (3:0, 3:0) verte a Vegyész RC a férfi Magyar Kupa nyolcaddöntőjében október közepén és a másik párharc, a DEAC – Dág KSE csata megvívása után kiderült, hogy az utóbbi alakulat lesz Bokorék ellenfele a negyeddöntőben. A két együttes a négyért először december 9-én, szerdán 18 órától találkozik Kazincbarcikán, míg a dági visszavágót egy héttel később, december 16-án, 18 órától bonyolítják le. A két társulat egyébként december 6-án a bajnokságban is összeméri az erejét a vegyészvárosban.
hirdetés
hirdet�s