Tovább késik a Perla-építés Kisvárdán

Kisvárda – Az egyeztető fórumon sem sikerült előbbre lépni a kispiac helyén tervezett beruházás ügyében a szórakoztató és bevásárlóközpont befektetői és tervezői, valamint a környéken élő lakosok között. Pláza-láz. A beruházásról szóló korábbi írásunk letölthető [.pdf – 45KB]

Nemrégiben a kisvárdai városházán egyeztető tárgyalást tartottak a városi kispiac területén létesítendő szórakoztató és bevásárlóközpont befektetői és tervezői, valamint a környéken élő lakosok.

A Jókai, a Wesselényi, a Piac és Szabolcs utcán élők elsősorban a parkolóhelyek bővítését szorgalmazták: mintegy 300 férőhelyes parkoló megépítését szeretnék elérni. Az önkormányzat képviselői a piac jelenlegi hiányosságainak mielőbbi felszámolását, s a terület végleges rendezését tartják fontosnak.
– Ez a beruházás a Perla-lánc gyöngyszeme lenne – mondta érdeklődésünkre Freid Péter, a beruházó cég ügyvezetője. Megtudtuk még, a környéken lakók közül többen attól tartanak, hogy a beruházással a közlekedés és a parkolás is nehezebb lesz számukra.

– Érthetetlenek az érvek, mi a jelenlegi tarthatatlan helyzetet kívánnánk megváltoztatni, s igazi rendet szeretnének teremteni ezen a területen – mutatott rá Freid Péter, aki sajnálatosnak tartotta azt is, hogy az ellenzők között van olyan önkormányzati képviselő, aki a szakmai érvek ellenére többször hangsúlyozta: a beruházást meg fogják akadályozni.
– De nem adjuk fel, hanem megpróbáljuk meggyőzni az érintetteket arról, hogy a város „megérdemel” egy olyan bevásárlóközpontot, ahol (például a ma még hiányzó mozi révén) szórakozhatnak is az emberek.

– Kovács Bertalan –