Tovább folytatódik az ivóvízhálózat-fejlesztés Ózdon

A sajtótájékoztatón
A sajtótájékoztatón
Ózd – Jó ütemben halad a svájci állam által támogatott ivóvízhálózat-fejlesztés Ózdon.

A nettó 1,2 milliárd forintos projekt során eddig 35 kilométernyi csővezeték rekonstrukcióját végezték el, tovább 5 kilométer hosszban pedig új hálózatot építettek ki. Emellett megépült az ezer köbméteres víztározó medence is, amely összességében komoly előrelépésnek számít a minőségjavulás és a szolgáltatásbiztonság területén is.

Rövidesen egy új szakaszba lép a beruházás. Bíró Ferenc.

Nem ér véget

Az ózdi városházán megtartott sajtótájékoztatón elhangzott: a tavaly nyári hőségriadót akceptálta a svájci donor fél, amely engedélyt adott a kivitelezés meghosszabbítására. Ennek értelmében az „alapfeladatokat” május végéig kell elvégezni, de ezzel még nem ér véget a svájciak és Ózd közös munkája.

– Egy projektnek tekintjük, de rövidesen egy új szakaszba lép a beruházás – árulta el a sajtó képviselői előtt Bíró Ferenc, a projektmenedzsment vezetője. – A svájciakkal megkötött szerződés árfolyam-különbözetéből adódó többletbevételt ugyanis még felhasználhatjuk. Ez nagyságrendileg bruttó 650 millió forintot tesz ki. Ebből az összegből a város határain belül további 10 kilométer hálózatrekonstrukcióra nyílik lehetőség, valamint 650 méter hosszban új rendszer telepítése is megvalósul. Emellett fontos megemlíteni a diszpécserépületünk felújítását, amelybe az új üzemirányító rendszer is bekerül néhány hónapon belül.

ÉM-ME
hirdetés


hirdet�s