Friss hírek

2009.06.24. 14:03

Megint változtatási tilalom lesz a Római kemping területére

<p>Ismét változtatási tilalmat rendeltek el a Rómaifürdői kemping területére - erről a III. kerületi képviselőtestület döntött szerdai ülésén. A legnagyobb budapesti kempinget 1992-ben privatizálták, az egykori arborétum területén pedig több 10 milliárd forint értékű kereskedelmi beruházást terveztek. A területre korábban már volt változtatási tilalom, azonban a vonatkozó jogszabály ezt csak 3 évre teszi lehetővé.</p>

Bús Balázs, a kerület polgármestere a Római parton élők és a civil szervezetek aggodalmára tekintettel javasolta a változtatási tilalmat. Ezt az önkormányzat is elfogadta, így a Kerületi Szabályozási Terv elfogadásáig érvényben is marad. A különleges adottságú, hét hektáros terület jelenleg az IBUSZ Invest Kft. tulajdonában van. A cég ügyvezetője nemrég arról nyilatkozott, hogy a középtávú fejlesztési programban három beruházás szerepel a területen: iroda és kereskedelmi jellegű "bizniszpark", valamint lakópark-építés.

A Rómaifürdői kemping területére, vagyis a Szentendrei út- Monostori út- Dósa utca- Rozgonyi Piroska utca által határolt területre 2004 óta készül kerületi szabályozási terv. A megjelölt területen már korábban, 2003 decembere és 2006 decembere között is változtatási tilalom volt. Ez akkor a hatályos jogi szabályozás miatt szűnt meg, ugyanis legfeljebb három évre lehet előírni a tilalmat - közölte az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!