Tovább épül, szépül a park Kazincbarcikán

Kazincbarcika – Folytatódik Kazincbarcikán a Völgy-park fejlesztése.

A munkák második üteme március végén indult és várhatóan októberre fejeződik be. A beruházás keretén belül újjáépül a fősétány, megvalósul a Göncz Árpád út és az Építők útja közötti keresztirányú melléksétányok és surranók nyomvonal korrekciója, valamint újakat is kialakítanak. A Boci-szobor környéke, a Diana-szoborhoz vezető lépcsőrendszer is megújul, és a parkba helyezik az Anyaság-szobrot is, várhatóan még ennek a fejlesztésnek a részeként.

Két központi helyen egy-egy fórumot vagy köröndöt alakítanak ki, illetve az egész park korszerű dísz- és közvilágítást kap. A kerekesszékesek, kerékpárosok, babakocsisok közlekedését segítő terepbe illesztett rámpás, lankás közlekedési útvonalat, valamint egy fagyis pavilont, szociális blokkot, egy kisebb rendezvényteret is létesítenek, de kihelyeznek 23 új hulladékgyűjtő edényt, 46 padot és lócát, valamint 14 kerékpártámaszt is. Új street workout eszközökkel bővül a fitneszpark, továbbá frissítik a növényzetet is.

A beruházást az önkormányzat saját erőből finanszírozza.

ÉM0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s