Tovább építi karrierjét

Tovább építi karrierjét
Múltjáról, jelenéről és jövőbeni terveiről is mesélt Révész Sándor, a Piramis együttes egykori frontembere.

Negyedszázad után újra megyénk szívében, Nyíregyházán vendégeskedett az immár 53. életévét taposó Piramis-legenda, Révész Sándor. Rajongóival talk-show keretében, a Váci Mihály utcai Inkubátorházban beszélgetett nemrégiben.

Álmok és karrier

Révész boldogan révedt a múlt megszépítő messzeségébe, hogy felidézze pályája gyermekkorát. – 16 évesen már a Hearts (Szívek) névre hallgató amatőr együttesben zenéltem, két évvel később, felnőtt korom és karrierem hajnalán indultam útnak a Generállal. Miután 1972-ben megnyertük a Ki mit tud?-ot, majd a táncdalfesztivált, egy egész ország tüntetett ki bennünket figyelmével és szeretetével. Nagyon otthonosan mozogtam ebben a zenei világban, örömömet leltem a munkámban. Országos turnékra mentünk, tomboló teltházak előtt zenéltünk. Jól ment a szekér, de lassanként darabjaira hullott a szupercsapat. 1975 őszén eljöttem a Generálból, és Som Lajos felkérésére új fába vágtam a fejszémet. 1975-ben megalakult a Piramis, majd 1981-ben össze is dőlt. Sikeres és kalandos időszak volt ez, sokat utaztunk, éjjel-nappal próbáltunk, énekeltünk. A Piramis öt évét is a szívembe zártam, hiszen fantasztikus sikereket köszönhetek a zenekarnak, bár olykor voltak feszültségek közöttünk. Emlékszem, egy berlini koncerten jelentettem be angolul, hogy ebben a formában ez volt az együttes utolsó fellépése.

Vissza a természetbe!

1982-től az Astor Combóval játszottam egy hajón, beutaztuk a fél világot. Másfél év múlva hazajöttem, és vettem egy tanyát, mert úgy éreztem, szükségem van a vidéki élet nyugodt békéjére. Persze nem vonultam teljesen vissza, sokat utazgattam és tevékenykedtem. 1985-ben szólólemezt adtam ki Presser Gáborral, majd turnézni mentem a Jamessel. 1992-ben felléptem Demjén Rózsi koncertjén a Sportcsarnokban, majd jött a Piramis emlékkoncert. 1993-ban újabb szólóalbum következett, 1999-ben pedig a Generállal játszhattam újra. Felejthetetlen élmény volt! A jövőben szeretnék egy pályaösszefoglaló koncertet adni, valamint országos turnéra indulni a „Változtam” című szólólemezemmel.

A magánéletem is eseménydúsan alakult: Négy feleségem volt eddig, jelenleg szerelmemmel, Mártával élek. Sok média szeretett volna szóra bírni amikor kirobbant a Cini-botrány, mivel Zalatnay volt az első feleségem, de elutasítottam a kíváncsi sajtót.

– Palicz István –