Tovább csúszik a SkyEurope egyik járata

A SkyEurope diszkont légitársaság három járatából kettő már elindult Budapestről az úticélja felé. A barcelonai járat utasai azonban még mindig Ferihegyen vesztegelnek, és valószínűleg csak késő este repülhetnek el Spanyolországba.

A SkyEurope több száz utasa órákat várakozott ma Ferihegyen. A csúszást az okozta, hogy a diszkont légitársaság egyik gépe meghibásodott a horvátországi Splitben. A technikai hiba három, Budapestről induló járat késését okozta. A SkyEurope diszpécserszolgálatán a Független Hírügynökségnek azt mondták: a Malagára és a Splitbe induló turisták kora este már elrepülhettek nyaralni, de a délelőtti barcelonai járat utasai még mindig Ferihegyen vesztegelnek. Délután – amikor már több órája vártak – még azt mondták nekik, hogy 19:40-kor elutazhatnak. Most viszont úgy kalkulálnak a légitársaságnál, hogy 22:50-kor ér vissza Budapestre az a repülő, amely elviszi őket a spanyol nagyvárosba.

A légitársaság munkatársai frissítőket és szendvicseket osztogatnak a pórult járt turistáknak, akik között sok a kisgyerekes család is. Azt egyelőre nem tudni, hogy a cég milyen módon fogja kompenzálni a több órás várakozásért az utasokat.