Helyi közélet

2016.10.20. 14:22

Interjú: Szűcs Bogi

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere Szűcs Bogi személyi edző, hastánc, és Beautyrobic oktató volt, aki mesélt a kezdetekről, és jövőbeli terveiről is az olvasóknak.

Miskolc - Béres Szabi beszélgető partnere Szűcs Bogi személyi edző, hastánc, és Beautyrobic oktató

volt, aki mesélt a kezdetekről, és jövőbeli terveiről is az olvasóknak.

Béres Szabi: Mikor és hogyan jött a mozgás az életedbe?

Szűcs Bogi: Erre a kérdésre azt szokták válaszolni az edzők, hogy gyerekkoruk óta sportolnak, versenyszerűen csinálták ezt vagy azt. Az én történetem egyáltalán nem ilyen, de azt gondolom, nagyon motiváló lehet másoknak. Az iskolában ugyanis még a tornaórát is gyűlöltem. Gimnazista voltam, amikor kipróbáltam az első hastánc órát, és azonnal beleszerettem. Innen már egyik dolog húzta maga után a másikat. Szerintem nagyon fontos, hogy mindenki megtalálja azt a mozgásformát, ami a hobbijává válik, mert csak így tud vele eredményeket elérni. Ebben igyekszem segíteni másoknak. Amikor elmondom, hogy közel 10 éve tanítok, nagyon megdöbbennek, mert fiatalnak néznek, bár tényleg 17 évesen tanítottam először…

Béres Szabi: Jelenleg is több mozgásformát oktatsz Miskolcon és a fővárosban egyaránt, melyek ezek?

Szűcs Bogi: A hastánc volt az első az életemben, és ez mindig is örök szerelem fog maradni. Kezdőtől a haladó szintig vannak csoportjaim, amire pedig különösen büszke vagyok, hogy van egy szuper versenyzői csoportom is, akikkel már nem csak versenyekre, hanem más fellépésekre is járunk. Emellett pedig évek óta tartok személyi edzéseket is, amit szintén nagyon élvezek, mert mindenki más, és tényleg személyre szabottan tudok segíteni a vendégeimnek, fantasztikus látni a pozitív változásokat. Ezeken kívül pont egy hete elhoztam Miskolcra egy igazi különlegességet, ami nem más, mint a Beautyrobic. Igaz, hogy Budapesten is tartok órákat, de ahol igazán szeretek lenni, és szívügyemnek tekintem, az Miskolc! A Szinva Fitness Stúdióval pedig remekül tudunk együttműködni minden téren.

Béres Szabi: Beautyrobic, mit lehet tudni róla?

Szűcs Bogi: Ez egy igazi csajos mozgásforma, aminek rengeteg különlegessége van. Az első az, hogy 30-32 fokra felfűtött teremben zajlik, ráadásul félhomályban, hangulatvilágítással. Ez már önmagában sokat segít abban, hogy ellazuljuk, ráhangolódjunk az órára, ami így igazi „énidővé” válik. Óra előtt egy speciális olajjal kenjük be magunkat, aminek különleges, érzéki illata van, és segít a bőrünk feszesítésében, a narancsbőr eltüntetésében, természetes összetevőinek köszönhetően öregedésgátló hatása is van. Az óra első felében rengeteg csípőtekerést végzünk, nőies mozgásokat, amik segítenek a vágyott homokóra alak elérésében és az önbizalom építésben. Ezután pedig célzottan vesszük kezelésbe a nők számára kényes területeket, úgy, mint a has, comb, fenék. A Beautyrobic csak olyan gyakorlatokat tartalmaz, amik a nekünk, nőknek előnyös területeket szépítik.

Béres Szabi: Szombaton az első Hastáncosok éjszakája kerül megrendezésre Miskolc belvárosában, a Collins clubban. Hogyan jött az ötlet a megvalósításra?

Szűcs Bogi: Az alap ötlet onnan jött, hogy szerettem volna a tanulóimnak egy olyan estet szervezni, ahol bemutathatják a tanult táncokat rokonaiknak, barátaiknak. Mindezt azonban nem a hagyományos keretek között, amikor egy tánciskola gálát szervez, és a nézők szinte szó szerint „végig szenvedik” a 2-3 órás előadást, mivel csak a saját szerettük 2-3 perces szereplésére kíváncsiak. A Hastáncosok Éjszakáján az este alatt folyamatosak mennek majd a táncos produkciók, de kisebb megszakításokkal, amikor DJ fog gondoskodni a zenéről és a jó hangulatról. A vendégek eközben megihatnak egy pohár hideg italt, táncolhatnak, tehát tényleg jól érezhetik magukat. Nekünk, táncosoknak pedig egy igazi csapat összerázó buli az egész. Nagyon örülök neki, és megtiszteltetés számomra, hogy végül nem csak az én tanulóim fognak fellépni, hanem a környék összes hastánc oktatója csatlakozott a rendezvényhez, ami így hastánc találkozóvá nőtte ki magát, és nagyon színes, izgalmas lesz a program!

Béres Szabi: Tervek?

Szűcs Bogi: Jelenleg úgy érzem, hogy éppen most valósul meg nagyon sok tervem, amire régóta vágytam! Így élvezem ezt az időszakot! Szeretném folytatni a munkámat, ameddig csak bírom, emellett pedig minél több hasonló rendezvényt szervezni. Tervben van tavasszal egy hastánc verseny szervezése, és több egész estés program lebonyolítása, az ország más pontjain is. Így talán kicsit elmozdulok majd a rendezvényszervezés irányába is…

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában