Tovább csökkenhet a konzolok ára

Tovább csökkenhet a konzolok ára
Az MCV spekulánsai megbízható és globális forrásokra hivatkozva arra a következtetésre jutottak, hogy még az idei esztendőben komolyabb árcsökkenés várható a három nagy konzol esetében.

Állításuk szerint az idei E3 kiállításon fognak bejelenteni a nagyközönség számára. Mivel a “megbízható forrás” szerény véleményünk szerint egyenlő a “semmilyen forrással”, ezért tessék óvatosan, pletyka szinten kezelni az alant elhangzó gondolatokat.

Az MCV munkatársai szerint a Sony egy alapfelszereltségű PlayStation 3 piacra dobását tervezi, 40 vagy 60 GB-os merevlemezzel, és egyetlen kontrollerrel a dobozban, mintegy 200 font körüli árkategóriában. A Microsoft már egy sokkal korrektebb stratégiát követ az elemzők véleménye alapján, ők ugyanis a Natalt csomagolják majd konzoljaik mellé, és ugyanolyan áron kínálják, mint eddig, tehát konkrét árcsökkentés nem lesz, de az új szerkezetet ingyen kapjuk. A Nintendo Wii-hez sajnos már nem volt elég fantáziájuk, oda csak egy egyszerű mese jutott, a japánok ugyanis szerintük csak úgy lecsippentenek egy keveset a gépezet árából.

Szerencsére a cégek nagyon gyorsan reagáltak a kirobbant pletykákra. A Sony tulajdonképpen szó szerint kinevette a tudatlan elemzőket, míg a Nintendo kis híján egy felháborodott nyilatkozatot adott ki azzal kapcsolatban, hogy semmiféle árcsökkentést nem terveznek ők az idén. Az esetet jelenleg csak a Microsoft nem kommentálta még semmilyen formában, bár ezt a Natallal összecsomagolt konzol variációt már korábban más elemzők is elhintették, így egyáltalán nem volt nehéz dolguk az MCV munkatársainak feldolgozni azokat. Természetesen ettől még nem zárhatjuk ki teljesen, hogy egyik cég sem csökkent árat az idén, hiszen teljesen időszerű lenne.

Eredeti cikk: Gamechannel

Címkék: , , , , ,