Tovább bővülhet a DVTK Sportliget

Tovább bővülhet a DVTK Sportliget
Tovább bővülhet a DVTK Sportliget - © Fotó: dvtk.eu
Miskolc – Az elmúlt évben Magyarország Kormánya határozatával újabb forrásokat biztosított a DVTK sportfejlesztési programjához kapcsolódó infrastrukturális fejlesztésekhez. Ennek keretében négy városban, Miskolcon, Egerben, Salgótarjánban és a felvidéki Rimaszombaton több milliárd forint értékű sportfejlesztés realizálódhat.

Az új sportinfrastruktúra nagyobb része Miskolcon valósulhat meg, illetve a már meglévő futball specifikus elemek helyi igényeknek megfelelő további bővítése is a DVTK tervei között szerepel. Ezekben a tervekben az amatőr sportolók, és a környék lakosainak igényeit kiszolgáló létesítmények is megtalálhatóak.

A fejlesztések egy része a tervek szerint Diósgyőrben, a stadion tőszomszédságában fekvő úgynevezett „TESCO” telken valósulhat meg, és ezzel lesz teljes a DVTK Sportliget struktúrája. A terület megvásárlására rendelkezésre állnak a források, és már előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a terület tulajdonosával annak érdekében, hogy a beruházás megkezdődhessen. A DVTK segítségével így hasznosulhat egy újabb, évek óta ki nem használt terület Miskolcon. A dvtk.eu információi szerint a terület tulajdonosa a város vezetésének hozzájárulását kérte az értékesítéssel kapcsolatban. a DVTK reményei szerint napokon belül megérkezik a pozitív válasz, így a nyár folyamán megtörténhet a terület integrálása, és elkezdődhetnek az építési munkálatok, amelyekről szurkolókat folyamatosan tájékoztatni fogja a klub.