Tovább az UEFA-kupában!

Felemelő érzés Loki-drukkernek lenni, még akkor is, ha másodszorra sem sikerült a bravúr a világsztárok egész sorát felvonultató Manchester United ellen.

A DVSC olyan vereséget szenvedett, mely sok-sok eddigi győzelménél többet ér! Fergeteges hangulatban kezdődött az összecsapás, legalább húszezer torokból zúgott a Hajrá, Loki! a Puskás Ferenc stadionban, melynek ötven éves lelátói kis híján összedőltek a hangorkántól. A lokista focisták aztán bele is kezdtek, ahogyan azt elvárta a közönség, és ha Kerekes nagy helyzetben nem rúg luftot, már az első percekben örömmámorban úszott volna a lelátó népe.

A manchesteriek erre felbőszültek, és támadásba lendültek, hogy ne adjanak parányi esélyt sem a piros-fehéreknek. A Supka-legények azonban derekasan küzdöttek, öröm volt látni, hogy a középpályán például egyenrangú ellenfelei voltak az angoloknak, csak éppen a kapuratörés ment nehézkesen, mert a kecsegtető lehetőségek alkalmával rendre labdakezelési hiba akadályozta meg a gólhelyzet kialakulását.

A debreceni játékosok mentségre írható, hogy a találkozó irama a magyar bajnokikéhoz képest száguldó volt, és ez is közrejátszott abban, hogy a lokisták a megszokottnál több labdát vesztettek el. Ez persze nem szegte a szurkolók kedvét, akik akkor sem lankadtak, amikor az argentin válogatott Gabriel Heinze megszerezte a vezetést az angol sztárcsapatnak, végérvényesen is eldöntve a továbbjutás kérdését. Ezek után már csak egy, de igencsak nemes cél maradt: Debrecen ünnepévé varázsolni az estét.


Fotó: Czeglédi Zsolt
Kattintson a képre!

Tudták ezt a játékosok is, akik töretlen lelkesedéssel küzdöttek tovább az oroszlán ellen, mely az előnye birtokában kissé “elszunnyadt”, és ennek következményeként a szünetig már nem került ostrom alá a Loki-kapu. A magyar bajnok azonban diktálta az iramot, s a publikum biztatásától doppingolva próbált rést találni a manchesteri védőfalon. A félidő végén került a legközelebb a gólszerzéshez a debreceni alakulat, de Sándor Tamás szabadrúgását “lefülelte” Van der Sar, megfosztva ezzel a Loki-tábort a mennyei boldogságtól.

A holland sztárkapus sajnos a második félidő elején is a helyén volt, amikor Dombi bombáját szögletre tornázta. Vehmensen kezdett tehát a Loki a szünet után, és csak ennyi kellett a Debrecen-rajongóknak ahhoz, hogy ismét tűzbe jöjjenek. Micsoda öröm volt ezek után megélni azt, hogy pár percre bunkerfocira kényszerült a nagynevű ellenfél! Igazi gólhelyzethez ugyan nem jutottak a hajdúságiak, de támadtak, a Ferdinand vezérelte védelemnek pedig rendeznie kellett a sorokat.

Aztán Gabriel Heinze lehűtötte a kedélyeket: miután csapata kijött a szorításból, és ismét átvette az irányítást, megszerezte csapat második gólját, s ezt követően már nem okozott traumát a lelátón a csereként beállt Richardson találata. A DVSC továbbra is dicséretesen küzdött, támadott nagy elánnal, de sajnos csak annyi jutott, hogy közhellyel éljünk – szegény embert még az ág is húzza -, amikor Brnovics nagy helyzetben gól helyett kapufát rúgott.

Piros-fehérbe öltöztették Budapestet a debreceniek! Becslések szerint több mint tízezer Loki-szimpatizáns kelt útra szerdán, hogy a főváros felé vegye az irányt, és űzze-hajtsa a kedvenceket a Manchester ellen: a vége 0–3 lett, de nincs még vége a nemzetközi szereplésnek. Sporttörténelmi eseménynek lehetett részese, aki a Loki kedvéért a Hajdúságból a fővárosba utazott, ennyi ember egy célért és önként aligha mozdult ki a cívisvárosból és környékéről Bocskai óta.

A Budapestre vezető utat már délben ellepték a piros-fehérbe öltözött vidám hajdúk, akik az első, manchesteri mérkőzés eredményétől függetlenül, vagy éppen arra fittyet hányva, bíztak a DVSC helytállásában. Éltették a debreceni bajnokcsapatot élelmiszer boltban, kocsmában, benzinkútnál, a puszta mezőn, mégpedig úgy, ahogyan a torkokból kifért, azaz fülsiketítően. Ízelítőt kaptak a debreceni virtusból a budapestiek is, akik szájtátva figyelték a „vidéki” inváziót. A Puskás Ferenc-stadionban és környékén úgy zúgott a Mindenki debreceni! című Loki-sláger, hogy beleremegett a környék.

A mérkőzésen aztán semmi rendkívüli nem történt, a szurkolók ismételten jelesre viszgáztak, csakúgy, mint remekül küzdő játékosok, akik vereségük ellenére emelt fővel elbúcsúztak a Bajnokok Ligájától, de bizonyították, hogy az európai kupaporondon helyük van, és az UEFA-kupában még babérokra törnek.

Cs. Bereczki Attila

  • Balhék a Loki meccs után
  • Percről percre
  • Fórum: Hajrá Loki! – Szóljon hozzá!
  • Sporttesztek – Tesztelje tudását!