Tovább az elkezdett úton

Hazai környezetben lépett pályára Borsod Megye egyetlen elsőosztályú női csapata a Miskolci Szabadidőközpont-Vénusz az NB I 7. fordulójában.

Ellenfelük a Várhidi-Herédi edzőpáros által irányított eddig 100 %-os Vesta Persecutor K és  3 S csapata volt.
Az első hazai helyzet Újvári K. előtt adódott. Az első játékrész második percében Kovács A. szabadrúgása jelentett veszélyt. A 4.percben Újvári K. erős lövése kapufát talált. A 8.percben időt kért a hazai tréner, Sárréti Géza. Egy Vesta kontrát követően a vebdégek gólvágója, Dombai-Nagy lecsorgó labdája a kapufát érintve hagyta el a játékteret. Folyamatos cserékkel frissített a hazai gárda. Garadnai E. lövést hárította Vincze A. Vezetést szerzett a Vesta együttese a 13.percben Dombai-Nagy révén (0-1).  Pádár A. és Dombai–Nagy összjátékából utóbbi közelről a kapu közepébe lőtt (0-2). A vendégek mestere,Várhidi Péter időt kért a 14 minutumban. Kovács A.,Garadnai passzjátékából, Garadnai a kapu fölé bombáz. Ezután Vincze A. sérülése miatt állt a játék. Nem tudta folytatni a játékot ,helyette Farkas A. állt be. Gólt szerzett a Vénusz: Kovács A. lőtt gólt szabadrúgásból a 17.percben (1-2).Nemsokáig örülhetek a Generáli Arénába kilátogató nézők,hiszen Dombai–Nagy passzából Radics Á. lőtt a kapuba (1-3). Lemásolta az ellenfél a második gólt. Az első játékrészt góllal zárta a bajnokaspriráns. Pádár A. bombagólt lőtt a bal felső sarokba szabadrúgásból (1-4).


Szünet után

Cserélt kapusposzton a Vénusz: Papp Gy.  helyett Kiss D. állt  a kapuba. A vendégeknél Vincze A. ismét pályára lépett, de végül 2 perc után nem tudat folytatni a játékot a remek hálóőr. Farkas A. állt végig a vendég kapuban. Garadnai E. ziccert hibázott. Garadnai nemcsak támadásban,de  a védekezéséből is kivette a részét, ekkor taps hallatszott fel a lelátóról. Kiss D. hárította Radics lövését. Főszerep jutott Kiss Dalmára hiszen az ő védései kellettek ahhoz, hogy ne kapjon gólt a Vénusz. ÚjváriK. felvitte a félpályáról a labdát,szélről lőtt és ezzel gólt szerzett (2-4), remek egyéni teljesítmény. Igazi derbi hangulat kerekedett, a lelátóról kiabálva jött a hangos bíztatás: „Harcoljatok, hajrá Miskolc!”.
Azonnal válaszolt a miskolciak góljára a fővárosi együttes, Pádár A. szerzett gólt 15 méterről a kapu közepébe lőtte e megítélt szabadrúgást. (2-5).  Dombai–Nagy góljával  a 31.percben beállította a végeredményt a vendégcsapat (2-6).
Mindkét edző lehetőséget adott a második játékrészben azoknak, akik az első félidőben kevesebbet voltak pályán. Sárréti Géza kihasználta az időkérését. Garadnai E., Sallai A. és Kresák K. volt a labda útja utóbbi becsúszva későn érkezett, így elmaradt a szépítés. Kovács A. nagyszerű labdát adott Garadnainak,aki fölé lőtt. Kiss D. hárításával ért véget a találkozó.
Folytatás szombaton hazai pályán 15 órától a Tolna csapata ellen.
-Ráski Gergő-

 

Címkék: , , ,