Tovább ápolják és erősítik a jó kapcsolatot

Akt.:
A Bokikban fogadta a nagykövet Asszonyt, Barkóczi István
A Bokikban fogadta a nagykövet Asszonyt, Barkóczi István - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Üzleti fórumot szervezett kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK), hogy az Indonéz Köztársaság új Budapesti Nagykövete, Wening Esthyprobo megismerkedhessen megyénk gazdaságával és annak szereplőivel. A fórumra vegyipari, gépipari, turisztikai, vendéglátó és autóipari cégek kaptak meghívást.

Dr. Szécsiné Bányai Ilona, a BOKIK nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője lapunknak elmondta: a kamara évek óta jó kapcsolatot ápol az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központtal és a nagykövetséggel is. Ennek köszönhetően már többször részt vettek az indonéziai kiállításokon, ahol megyénk is bemutatkozhatott és befektetési lehetőségekkel ismerkedhettek a magyar vállalkozások. Azt is megtudtuk: a távolság miatt, elsősorban tőkeerős cégeknek ajánlják az ottani lehetőségeket.

Barkóczi István, a BOKIK alelnöke azt emelte ki, hogy sokak számára még ismeretlen vidék Indonézia, de érdemes szétnézni, mivel nagyon magas szintű a technikai fejlettség. Ő is az ősszel megrendezendő indonéziai kiállítást ajánlotta, úgy véli, érdemes ellátogatni oda, mert az ottani fejlesztések jelentős lehetőségeket kínálnak a megyénkbeli cégeknek is.

A nagykövet mellett Hikmat Rijadi, az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ igazgatója, M. Rivai Abbas, az Indonéz Kereskedelemfejlesztési Központ igazgatóhelyettese is Miskolcra látogatott, bemutatva hazájuk gazdaságát.

Kiemelték: az iparban a fafeldolgozás, textil- és ruházati ipar, cipőipar, a gumifeldolgozás, élelmiszeripar, egyre meghatározóbb mértékben az elektronikai és elektromos ipar képezik a jelentősebb ágazatokat.

ÉM-NSZR