Friss hírek

2008.02.23. 12:03

AUSZTRIAI SÍBALESET - Egyelőre nem jöhet haza a két gyerek

<p>Egyelőre a klagenfurti kórházban marad a hétfői ausztriai síbalesetben megsérült két magyar gyerek. A 11 éves kislányt, akinek a combja törött el, keddig biztosan nem engedik ki, a kezét tört 10 éves kisfiúnál pedig még egyáltalán nem tudták megmondani az orvosok, hogy mikor utazhat haza - mondta el a Független Hírügynökségnek szombaton Tamás Bence, a szegedi iskolásoknak szállást adó hotel igazgatója. Közben a többi gyerek szombaton délelőtt hazaindult Magyarországra.</p>

A 11 éves Ágnes mellett maradt a csoportot kísérő édesapja, a 10 éves Alex ikertestvére és bátyja a többiekkel együtt hazaindult. A Független Hírügynökség úgy tudja, a klagenfurti kórház felvette a kapcsolatot a szegedi gyermekklinikával.

A két gyerek egy 45 fős szegedi iskolai csoporttal érkezett sítáborozni Ausztriába. Hétfő délelőtt zuhantak ki a gerlitzeni sífelvonóból, körülbelül hét méteres magasságból. Egyikük állítólag kiesett, a társa pedig utána ugrott. A gyerekek eszméletüket vesztették, mentőhelikopter szállította őket a közeli klagenfurti kórházba. A lánynak a combcsontja, a fiúnak pedig a karja tört el. A sílift kezelője szerint hintáztathatták a négyszemélyes ülőkét, ezért történt a baleset. A gyerekek egyébként nem voltak kezdők, korábban is síeltek már Ausztriában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!