Helyi közélet

2010.03.15. 17:31

Tokajban is emlékeztek

<p>Tokaj - Klapka György és Petőfi Sándor emléktábláinak koszorúzásával emlékeztek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 162. évfordulójára Tokajban.</p>

A tokaji intézmények és szervezetek mellett a politikai pártok is képviseltették magukat a megemlékezésen. Az emléktáblák megkoszorúzása után az ünneplők a tokaji lovasok felvezetésével az egykori zsinagógába vonultak, ahol a város vegyeskara adott ünnepi műsort.

A megemlékezésen Májer János, a város polgármestere a magyar forradalmárok kitartásáról és arról beszélt, hogy hiába nem volt eleinte ütőképes seregünk a szabadságharc idején, a hazájukért küzdő honfitársakat az osztrákok csak orosz segítséggel tudták leverni. Tokaj első embere példaként hozta fel a magyar szabadságharcosok kitartását, hiszen hiába égett akkor egész Európa a forradalom tüzében, mégis a magyarok tartottak ki legtovább a harcokban.

Az ünnepélyen beszédet mondott Koncz Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke is. A politikus Kossuth és Széchényi példáját hozta fel, akik ugyan „vérre menő” vitákat folytattak egymás között (és sokszor a sajtón keresztül), ám amikor arra szükség volt, mégis összefogtak és közösen tenni tudtak a hazájukért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában