Tóth Károly szerint a nemzeti egységkormány lehet a megoldás

Nemzeti egységkormány felállítását javasolta Tóth Károly szocialista országgyűlési képviselő az MSZP hétfői frakcióülésén – mondta el a Független Hírügynökségnek a szocialista honatya.

Tóth elmondta: azt javasolta Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnöknek, hogy a Nemzeti csúcs szombati ülésén nemzeti egységkormány felállítását kezdeményezze az MSZP nevében. A szocialista képviselő szerint csak így lehetne biztosítani a közös felelősségvállalást a kialakult gazdasági válság kezeléséhez. Tóth Károly hangsúlyozta: a kialakult helyzethez külső okok vezettek, azonban a probléma megoldásában a parlamenti pártoknak közös felelősséggel kell megoldást találniuk. A szocialista képviselő szerint a nemzeti egységkormány a 2010-es soron következő országgyűlési választásokig működhetne, majd a választásokon ismét megmérkőzhetnének egymással a politikai oldalak.

Tóth Károly a Független Hírügynökségnek úgy nyilatkozott: “szereti azokat a bátor képviselőtársait, akik név nélkül nyilatkozva kiszivárogtatják az ő felszólalásait a zárt frakcióülésről.” Arra a kérdésre, hogy szerinte lesz-e eredménye a javaslatának a szocialista képviselő azt válaszolta: sok esetben a probléma megoldásához az első lépés a helyes kérdés feltétele, ő ezt megtette a mostani javaslatával, azt azonban nem tudja, hogy megfogadják-e a kérését.