Friss hírek

2010.01.08. 11:28

ÁRVÍZ - Továbbra is I. fokú árvízvédelmi készültség van a Tisza egy részén

<p>Újra árad kis mértékben a Tisza valamint annak mellékfolyói. Továbbra is I. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Tiszán Nagyhalász és Gávavencsellõ között, illetve a Kraszna védvonalán - olvasható a Felsõ-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság pénteki közleményében. A Szamos és a Túr vízállása az elsõfokú árvízvédelmi készültségi szint alatti.</p>

Péntek délelõtt csaknem 120 km hosszú töltésen tartott fenn a vízügyi igazgatóság I. fokú árvízvédelmi készültséget. A közlemény szerint munkatársaik fokozottan figyelték a veszélyeztetett gátszakaszokat, de beavatkozásra nem került sor.

A Felsõszabolcs-alsó belvízvédelmi szakaszon másodfokú, a Szamos-Krasznaközben pedig elsõfokú a belvízvédelmi készültség. A Beregben megszüntették a készültséget. Az igazgatóság négy szivattyútelepet üzemeltetett péntek délelõtt, de csak Tiszabercelen volt szükséges maximális kapacitással, napi 24 órában szivattyúzni. Csütörtökön a folyókba átemelt belvíz mennyisége 570 ezer köbméter volt. Felméréseink szerint a belvízzel elöntött területek nagysága 6000 hektárra csökkent.

A dokumentum szerint az ár- és belvíz elleni védekezésben az elmúlt napon összesen 94-en vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!