Friss hírek

2009.03.05. 17:25

Ázsiai befektető a diósgyőri acélműben?

<p>A miskolci polgármester felvette a kapcsolatot néhány Európán kívüli ország nagykövetségével, akik segíthetnének a diósgyőri acélművek problémájának megoldásában. Egy ázsiai befektető érdeklődik a diósgyőri acélmű iránt, a többi között ezek is elhangoztak a Kohászati Krízis Munkacsoport szerdai miskolci ülésén, amelyről csütörtökön tájékoztatták a nyilvánosságot.</p>

A diósgyőri kohászat, a DAM 2004 Kft. ügyvezetői egy hete jelentették be, hogy a válságra hivatkozva nem indítják újra a tavaly ősszel leállt üzemet, és elbocsátják a több mint nyolcszáz dolgozót. Kedden egy munkásgyűlésen az hangzott el, csak ideiglenes, 9-12 hónapig tartó leállást terveznek. A cég vezetői egyéb elfoglaltságukra hivatkozva nem vettek részt a szerdai tanácskozáson. Azonban a céget képviselőknek Káli Sándor miskolci polgármester arról adott tájékoztatást, hogy felvette a kapcsolatot néhány, Európán kívüli ország nagykövetségével, akik segíthetnének a DAM problémájának megoldásában. Ahhoz azonban, hogy bármilyen segítséget kapjon a DAM, Miskolc polgármestere határozottabb elképzeléseket vár a cég vezetőitől az újraindítással kapcsolatban, illetve tájékoztatást vár arról, hogy milyen kintlévőségekkel rendelkezik a cég. A polgármester arra is választ vár a tulajdonostól, hogy egyáltalán hajlandók lennének-e eladni a gyárat egy másik szakmai befektetőnek, aki eli! ndítaná a termelést.

A szerdai ülésre meghívott Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség (ITDH) helyi képviselője Kissné Vékei Judit elmondta, ők is tettek ajánlatott a DAM 2004 Kft-nek. Egy ázsiai befektető érdeklődne a cég iránt, azonban az ITDH többszöri megkeresése ellenére sem válaszoltak még a DAM vezetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!