Helyi közélet

2015.05.29. 21:17

Évadzáró a Miskolci Nemzeti Színházban - Köszönet, számok, díjak

Miskolc - Bár nem konfliktusmentes, ám sikeres évadot zárt a Miskolci Nemzeti Színház.

Miskolc - Bár nem konfliktusmentes, ám sikeres évadot zárt a Miskolci Nemzeti Színház.Mondhatni keretes szerkezetű volt a Miskolci Nemzeti Színház évadzáró társulat ülése: a valamivel több mint két hónapja megbízott igazgatóként tevékenykedő Szabó Máté megköszönte a színház minden dolgozójának a tevékenységét. Mint fogalmazott: nem egy hadvezér típus, de ha valaki hátranéz és azt látja, hogy egy hadsereg áll mögötte, akkor képes tenni a dolgát mint hadvezér.

"Szóljanak!"

Az időközben megérkező dr. Kriza Ákos polgármester is köszönetet mondott a társulatnak a nyugalomért és a türelemért, mint mondta, csak így lehetett túlélni ezt a változásokkal teli évadot. Kijelentette. számára, mint a miskolci közönség számára az a fontos, hogy kiváló minőségű előadások szülessenek, s a színészek nyugodtan emelt fejjel tudjanak játszani. Biztatta a társulatot, hogy szóljanak, ha ennek akadályát látják, miképpen most is tették, ő partner a megoldásban.

Beszédes számok

Az évad sikerét statisztikai adatokkal is alátámasztotta Szabó Máté. Az 2014-15-ös évadban 501 saját előadásuk volt, amelyet 130 949 néző látott. Az igazgatóváltás után, a május 3-i kampánynyitás óta 2 ezernél is több bérletet adtak el, amiből leszűrték: jó volt a kampány. A legtöbbet játszó színész Cservenák Vilmos volt, 135 előadással, a második Szatmári György volt, 134 előadással, a harmadik Rusznák András 127-tel.

Az új évad programját is ismertették, az első előadás a Tosca lesz, szeptember 25-én.

ÉM-SzK

Díjazottak

A Miskolci Balett legjobbja Szűcs Boglárka; az Énekkar legjobbja: Görög Patrik; a Zenekar legjobbja: Csáki Eszter.

A Legjobb a kulisszák mögött Lichtenstein Pál (a színészek szavazata alapján).

A Művészeti Tanács Backstage díja: Farkas GáborTársulati szavazás alapján:

A Legjobb női karakteralakítás: Nádasy Erika; a Legjobb férfi karakteralakítás: Simon Zoltán; a Legjobb színésznő Ullmann Mónika; a Legjobb színész: Harsányi Attila

Kilátó díj: Simon Zoltán


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában