Törökbálinton, a Várban illetve a főváros második kerületében vannak a legdrágább ingatlanok – RTL Klub

Szakértők szerint a 60-70 négyzetméteres, 15-18 millió forint értékű budapesti használt lakásokat keresik most a legtöbben. Ezért a pénzért a fővárostól alig 20 kilométerre már 120 négyzetméteres kertes házat lehet venni. Ott néha mégis évekig várnak a vevőre, míg Budapesten fél év az átlagos várakozás – hangzott el szombat este az RTL Klub Híradójában.

Másodjára rendeztek országos lakásbörzét Budapesten, 100 ezer eladó ingatlant kínál itt több tucat közvetítő. Pénteken kezdődött a börze, és vasárnapig tart.

Egy 150 ezres ingatlan adatbadatbázis alapján kiderült, hogy a legdrágább fővárosi ingatlanok a Várban, illetve a főváros második kerületében találhatóak, a legolcsóbbak pedig a XXII. kerületben – mondta Kövesdi Marcell, kiállítás főszervezője. A különbség egymillió 300 ezer forint négyzetméterenként a két véglet között. Ha az egész országot nézzük, a Pest megyei Törökbálinton vannak most a legdrágább, míg a Baranya megyei Komlón a legolcsóbb ingatlanok.

Az idei kiállítás egyik újdonsága az online ingatlan értékbecslő. Ezzel néhány kattintás után öt százalékos pontossággal meg lehet tudni, mennyit ér egy-egy lakás a piacon.